Dobray György filmrendező egy 13 éves, tehetséges, de hátrányos helyzetű vidéki roma futballista fiúról készíthet filmet, akit próbajátékra hívtak meg a holland PSV Eindhoven csapatába. A Szivárványos az ég alja munkacímen futó film helyszíni forgatásaira, a médiatanács az Escher Károly-pályázaton ítélt meg 1,5 millió forintos azonnali támogatást.

Dobray György utoljára 2010-ben forgatott dokumentumfilmet Kosztolányi Dezsőről, de számos TV-filmet (Gólyamese, 4x100, Hús vétkek) és nagyjátékfilmet (Szerelem első vérig, Szerelmes szívek) is készített. Utolsó mozifilmje a 2002-es Szerelem utolsó vérig volt.   

Az elmúlt két évhez hasonlóan ismét 1,5 millió forinttal támogatják a III. Savaria Filmszemlét, amit Szombathelyen rendeznek meg idén április 13. és 15. között.   

A dokumentumfilm, kisjátékfilm és filmetűd kategóriák győzteseinek 300-300 ezer forintot ajánlott fel a médiatanács. Az idei Szent Márton-emlékév alkalmából meghirdetett pályázatra, szenteket és hétköznapi hősöket bemutató filmeket várnak. A Szent Márton-kategória győztesének 600 ezer forintot ajánl fel a testület.

(Forrás: MTI)