A fiatal tehetségeket támogató program fél éves fejlesztői munkával, workshopokkal és konzultációkkal segíti a kiválasztott projekteket Bordeaux, Monbalen és Poitiers városában. A filmterv a régió ALCA Writing Residency programjába is bekerült, aminek a keretein belül Rudolf egy négy hetes, intenzív írói rezidens programban is részt vehet.

Az Anyám, a szörny a tavalyi Inkubátor program egyik győztese volt, azonban később a Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága, több másik projekttel együtt, az NFI által kijelölt szakmai zsűri döntését figyelmen kívül hagyva, utólagosan visszavonta korábbi döntését és indoklás nélkül elutasította a filmterveket. 

Rudolf Olivér / Fotó: Ágoston Mirabella

Rudolf, a Freeszfe és a Bécsi Filmakadémia végzős hallgatója, korábbi interjúnkban így mesélt a Full Circle Lab által kiválasztott filmről: „Az Anyám, a szörny egy negyven körüli nő, Éva lázadástörténete. […] Úgy érzi, hogy annyira belefásult a különböző szerepeibe, hogy láthatatlanná vált. Mindent elfojt és ez megmérgezi a kapcsolatát a számára egyetlen igazán fontos emberrel is, a lányával. […] Egy nap talál egy horrorfilmbe illő szörnymaszkot, amit felpróbál. A maszk mögé elbújva különös módon úgy érzi, hogy felszabadul és soha többé nem akarja levenni. Ez lesz az ő lázadása

Rudolf korábbi rövidfilmjét a Fonica M-120 -at Cannes-ban, a Cinefondation szekcióban mutatták be 2021-ben. Az Anyám, a szörny társírójával Kungl Zsigmonddal és Császár Dániel operatőrrel készült legutóbbi rövidfilmje, a Kaktuszember, június elején kerül bemutatásra a Friss hús versenyszekciójában. A film főszereplői Tóth Károly és Kiss Mari.

Kaktuszember / Cactusman_teaser from KINO ALFA on Vimeo.

Forrás: Full Circle Lab
Címlapképen: Anyám, a szörny