A Nürnberg a második világháború után játszódik, cselekménye pedig Hermann Göring (Russell Crowe) és az amerikai hadsereg pszichiátere, Douglas M. Kelley (Rami Malek) körül forog, akit azzal bíznak meg, hogy Göring és többi német vezető pszichésen alkalmasak-e a nürnbergi perre. Miközben pszichiáter azt vizsgálja, hogy ezek a náci bűnösök miben különböznek az emberiség nagy részétől, elkezd értékelni néhányat közülük, ez pedig aggodalommal tölti el.

A valóságban Hermann Göring 1946. október 15-én, a tervezett kivégzése előtti napon öngyilkos lett egy rejtett ciántabletta segítségével - figyelmeztet a Budapest Reporter.

Az alkotást az a James Vanderbilt írta és rendezi, akinek a nevéhez A csodálatos pókember és A függetlenség napja – Feltámadás is kötődik, célja pedig az, hogy nürnbergi per új aspektusát, illetve a gonosz és az empátia között fennálló pszichológiai határokat kutatja. Bár a film alapvetően Jack El-Hai könyvére, A náci és a pszichiáterre támaszkodik, a Budapest Reporter információi szerint betekintést ad Kelley régóta rejtegetett orvosi feljegyzéseibe is.

Forrás és fotó: Budapest Reporter