Ridley Scott 1982-es kultfilmje Denis Villeneuve által rendezett és Magyarországon forgatott Szárnyas fejvadász 2049 című produkcióval folytatódott. Az Amazon Stúdió a napokban jelentette be, hogy a történet újabb fejezettel bővül, a Szárnyas fejvadász 2099 című sorozat forgatókönyvét Silka Luisa írja –  számolt be a Deadline.

Nincs kizárva, hogy Ridley Scott rendezőként is beszáll majd a projektbe, ahogy A farkas gyermekei című HBO-sorozatnál is tette, de ezt a stúdió nem erősítette meg. Scott jelenleg a Joaquin Phoenix és Vanessa Kirby közreműködésével készülő Napóleon című filmen dolgozik.

Akik esetleg nem ismernék a filmeket: a szárnyas fejvadászok olyan nyomozók, akik humanoid robotok, vagyis replikánsok felkutatásával bíznak meg. Az eredeti filmben Harrison Ford játszotta a főszerepet, a folytatásban Ryan Gosling vált a történet középpontjává. Tudván, mi történt velük, valószínűleg számos új szereplővel ismerkedhetünk majd meg a szériában.

A Szárnyas fejvadász 2049 fejlesztése elsőbbséget élvez az Amazonnál, jelenleg a forgatókönyvek írása folyik, és már keresik a megfelelő időszakot a forgatáshoz. Az Amazon Prime streamingszolgáltató kínálatában lesz majd elérhető, alighanem ez lesz a következő nagy dobásuk a szeptember 2-án debütáló A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi című sorozat után.

forrás: MTI