A La Laguna Nemzetközi Történelmi Filmfesztivált San Cristóbal de La Laguna-ban rendezték meg november első napjaiban. A filmfesztivál mottója: „A múlt ismerete az egyetlen út a jelen megértéséhez és a jövőbelátáshoz.”

A Kossuth-, Balázs Béla-, valamint Arany Medve-díjas világszerte elismert forgatókönyvíró-rendező, Mészáros Márta legutóbbi mozifilmje Törőcsik Mari, Tóth Ildikó és Törőcsik Franciska főszereplésével készült a Filmteam gyártásában a Filmalap támogatásával. A fordulatokban gazdag családtörténet érzékenyen beszél a hazugságok és elhallgatások leleplezésének felszabadító erejéről.

Aurora Borealis - Északi fény: Összefonódó sorsok

86 évesen, nagyszerű női sorsokkal és újult erővel tért vissza a moziba Mészáros Márta, az Aurora Borealis - Északi fény című alkotásával a korábbi munkáihoz hasonlóan ismét a múlt- és identitáskeresés, a sorsdöntő szerelem és tragédia feldolgozásához nyúl, három nő, három korban élő generáció szemszögén keresztül.

Az Aurora Borealis világszerte nagy sikerrel szerepel a nemzetközi filmfesztiválokon. Chicagóban tavaly közönségdíjat nyert, és a napokban zajló denveri filmfesztivál szervezői Mészáros Márta előtt tisztelegnek az Aurora Borealis vetítésével. A filmet legközelebb a Dán Filmintézet rangos fesztiválja, az East by Southeast tűzi műsorra Koppenhágában.

Forrás: Filmalap