A Fuss az álmodért című, 2019-ben megjelent sport-dokumentumfilm tíz éven át rögzíti ChenYan-Po izgalmakkal teli útját és önmagával vívott harcát a világ embert próbáló tájain rendezett ultramaraton versenyein. A kamera végig követi az atlétát sivatagon, hegyeken, hómezőkön keresztül, egészen az Antarktiszig, hogy a néző is szemtanúja lehessen egy küzdelmes, vérrel és könnyekkel teli útnak. Váratlan fordulatok, családi összetartás és szeretet, valamint a riválisok között kialakuló barátság is komoly szerepet kap a filmben.

A fantasztikus képekkel teli sportdokumentumfilm november 1-én, 20.30-tól lesz látható a Kino Art Moziban. A vetítés után a fesztivál vendége lesz Simonyi Balázs, az Ultra című film rendezője. A forgatócsoportja öt versenyző küzdelmét mutatja be a legendás Spartathlon futóversenyen - a filmnek pedig igazi különlegessége, hogy az öt szereplő közül az egyik maga az alkotó.

Széllel szállni

A Széllel szállni című film szintén egy tajvani sportoló küzdelmét mutatja be. Chang Hao szörfös, pedig Tajvan egyetlen olyan vidékén nőtt fel, ahol nincs vízpart. Ausztrál edzőjével, Alex-szel a nagy korkülönbség és az eltérő kulturális háttér ellenére a közös álom különleges, erős kapocsként köti össze őket. Az út az olimpiáig hosszú és rögös, mindkettőjük megvívja a maga harcát a versenybe jutásért. A válogatók során a tajvani Penghu szigeten veszik fel a küzdelmet a széllel és a hullámokkal, hogy a csúcsra jussanak álmaik sportjában. A filmet november 1-jén pénteken, 18.00 órától mutatja be a Taiwan Dox a Kino Art Moziban. A vetítést követő beszélgetés vendége Gádorfalvi Áron magyar szörfversenyző, aki 1990-től a válogató versenyeken kivívta a jogot az olimpiai indulásra, 2016-ban vett részt hatodik olimpiáján.

Fuss az álmodért! / 2019, 102’
Rendező: HUANG Maw-sen
Vetítés: 2019.11.01. péntek / 20:30 / Kino Artmozi

Széllel szállni / 2015, 91′
Rendező: SU Hung-en
Vetítés: 2019.11.01. Péntek / 18:00 / Kino Artmozi

A vetítsek ingyenesek!

Forrás: Taiwan Dox / Borító: Fuss az álmodért!