Újabb fesztiválzsűriket hódított meg Horvát Lili második mozifilm rendezése, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre. A legújabb közép-európai alkotásokból mutatott be válogatást december elején Argentínában és Kolumbiában – a koronavírusjárvány miatt ezúttal online – az Al Este filmfesztivál. Az argentin filmesekből álló zsűri a legjobb film díjával Horvát Lili alkotását tüntette ki az elmúlt héten.

Stork Natasa a Felkészülés… főszerepéért a legjobb színésznő díját nyerte el a péntek este véget ért Les Arcs-i Filmfesztiválon, melynek a francia Alpok elegáns üdülőhelye ad otthont és filmszakmai berkekben rendkívül népszerű, de idén az online térbe kényszerült. „Ez volt az első alkalom, hogy egy nagyjátékfilm főszerepét eljátszhattam. Csodálatos feladat volt életre kelteni ezt a zárkózott, intelligens és érzékeny karaktert. Szeretném megköszönni először is a rendezőnek, Horvát Lilinek, hogy végigvezetett ezen az folyamaton, másrészt pedig a fesztivál zsűrijének, hogy elismerte a munkánkat. Fantasztikus érzés, hogy a közönség és a szakma egyaránt bizalmat szavazott ennek a filmnek” – mondta Stork Natasa az online díjátadón.

Stork Natasa: A közös, koncentrált munka nagyon szexi tud lenni

Horvát Lili szerelmesfilmje megérdemelten halmozza a díjakat, legutóbb Philadelphiában tüntették ki. A főszereplő idegsebészt alakító Stork Natasa elmesélte nekünk, milyen volt elvegyülni az orvosok között, mivel szerelte le a hajnalban őt szállító taxist, elárulta, miért sír kevesebbet a filmben, mint a forgatáson, miben segített neki Faye Dunaway, és próbáltuk megfejteni a szerelem érzését.

A valóság és képzelet határán játszódó szerelmesfilm Magyarország hivatalos nevezése Oscar-díjra. A Felkészülés…hamarosan látható lesz az Egyesült Államokban is, a forgalmazási jogokat a Nemzeti Filmintézet nemrég értékesítette a Greenwich Entertainment filmforgalmazónak. A Felkészülés...-re néhány hét alatt mintegy 20 ezren váltottak jegyet a hazai mozikban és december eleje óta megtekinthető online a Cinego kínálatában.

Forrás: Mozinet / Nyitókép: Stork Natsa a film bemutatóján (Fotó: Piti Marcell / Mozinet)