Szász Attilát múlt pénteken, szeptember 17-én értesítette a Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzetközi Akadémiája (International Academy of Television Arts & Sciences), arról, hogy beválasztották a szervezet tagjai közé.

Óriási megtiszteltetés. Remélem, hogy olyan tagként, aki szavazhat a nemzetközi Emmy-díjak odaítélésében, tudom segíteni a magyar televíziós alkotások útját. Másrészt a közös események a nemzetközi kapcsolatépítésre is jó lehetőséget kínálnak, remélem, hogy koprodukciók létrehozásában, saját tervek továbblendítésében is hasznosak lehetnek” – mondta el nekünk a hír kapcsán a rendező.

Szász Attila Balázs Béla díjas filmrendező, nevéhez olyan sikeres tévéfilmek fűződnek, mint A berni követ, a Félvilág és az Örök tél. Apró mesék című mozifilmjét 2019-ben mutatták be.

Szász Attila az Apró mesék forgatásán / Fotó: Apró mesék Facebook-oldal

A nemzetközi televíziós akadémia legutóbb idén márciusban választott magyar tagot, ekkor Gera Marinát érte ez a megtiszteltetés, akit 2019-ben nemzetközi Emmy-díjjal is jutalmaztak Szász Attila Örök tél című történelmi filmjének főszerepéért.

Az akadémiának így már öt magyar tagja van: Szász Attila és Gera Marina mellett Káel Csaba, a Nemzeti Filmintézet vezetője, Kovács Dániel Richárd, az RTL Klub főrendezője és Medveczky Balázs, a Duna Televízió csatornaigazgatója.

A nemzetközi Emmy-díjakat legközelebb 2021. november 22-én adják át.

Címlapkép: Szász Attila / Fotó: Pozsonyi Janka