A 80-as évek alternatív rockzenei szcénájában játszódó filmszatírában egy félig fikciós, félig létező banda, a Colorado (amely a Hobo Blues Band és a P. Mobil tagjaiból áll össze) élete és karrierje tárul elénk. A Kopaszkutya Kettő harminc évvel később újra megkeresi a zenekar tagjait, akik máig aktívan zenélnek. Az első filmhez hasonlóan ez a dokumentumfilm is elegyíti a valós és a fiktív elemeket.

Talpuk alatt fütyül a szél

Június 2-án, csütörtökön a rendező Balázs Béla Stúdióban készült rövidfilmjeiből látható válogatás (Diákszerelem, Algyő, Tündérszép leány), majd a magyar betyár-eastern műfajának egyik kiemelkedő, ha nem a legnagyszerűbb darabját, a Talpuk alatt fütyül a szél-t vetítik, szintén 35 mm-es kópiáról. A lemenő nap fényében ellovagoló Farkas Csapó Gyurka (Djoko Rosić), megszökik a börtönből, hogy az őt eláruló betyárseregen bosszút álljon. Ritkán látni a magyar vadkeletet 35 mm-es kópiáról, ezért a műfaj és a formátum kedvelőinek erősen ajánlott.

Könnyű testi sértés

Pénteken a 70-es és 80-as évekre jellemző lakásszerzés problémájára épülő Könnyű testi sértés című filmjét vetítik, szintén 35 mm-es filmszalagról. Csaba (Eperjes Károly) majdnem két év után szabadul a börtönből, de mikor hazatér a feleségéhez (Erdős Mariann), ő már egy másik férfival (Andorai Péter) osztja meg a családi fészket. Csaba csak azért is beköltözik a hátsó szobába, ami egy feszült, indulatokkal és féltékenységgel övezett szerelmi háromszögbe torkollik. A film Szomjas korábbi munkáihoz hasonlóan ötvözi a játékfilmes és dokumentumfilmes elemeket: a film egy-egy pontján interjúrészleteket látunk a szomszédsággal, akik szem- és fültanúként beszélnek a főszereplők szerelmi viszályairól. A Könnyű testi sértés 1984-ben az Arany Medvéért is versenyzett a Berlinalén.


A válogatást a Falfúró című film zárja szombaton, amelyben Géza (Bán János) óriási üzleti rést fedez fel: mindenféle falfúrási munkát elvállal a panelrengetegben, ahol családjával lakik. A szocialista Magyarország lakóinak tablóját mutatja be a rendező, mindezt izgalmas képi megoldásokkal és gyilkos fekete humorral. 

Június 1. Kopaszkutya 17:30, Kopaszkutya 2. 20:00

Június 2. BBS Rövidfilmek 18:00, Talpuk alatt fütyül a szél 20:00

Június 3. Könnyű testi sértés 18:00

Június 4. Falfúró 18:00