Szöuli díj Nemes Gyulának

A Szöulban megrendezett kísérleti film fesztiválon Nemes Gyula Letűnt világ című műve újabb elismerésben részesült – adta hírül a Magyar Filmunió. A Kopaszi gátról forgatott film hamarosan Romániában, Oroszországban, Portugáliában és Kolumbiában is látható lesz.




A nézők véleményére kíváncsi a TCM

Decemberben indul a TCM-en a Filmek és emlékek című filmösszeállítás, amelyben - nagyon a teljesség igénye nélkül - olyan mozikat láthatunk, mint 2001: Űrodisszeia, Batman, Bonnie és Clyde, Casablanca, Veszedelmes viszonyok, Elfújta a szél, Börtönrock, Észak-északnyugat és így tovább – tudhatjuk meg a Comment-ről. Ennek örömére a csatorna arra kéri nézőit, hogy az összeállításból válasszák ki azt a filmet, amelyik a legnagyobb hatással volt gondolkodásukra, érzelmeikre, majd idézzék fel ehhez fűződő történeteiket, gondolataikat. Az öt legérdekesebbnek ítélt történetet/gondolatot a TCM felhasználja a Filmek és emlékek filmjeinek felvezetéseként. A nyeremény egy kézikamera. A csatorna 2009. október 15-ig várja a pályaműveket itt (klikk).




Októberben is lesz Polifilmklub
 
A következő Polifilmklub 2009. október 2–án 17 órakor lesz, az Aranytízben (V. kerület Arany János u.10.) amikor, az International Balatonalmádi-i Filmworkshop 2009 -POLIFILM nyári nemzetközi tábora- sikeres filmalkotásait vetítik le. A belépés ingyenes!