A technikai Emmy-t minden évben a legkiemelkedőbb teljesítménynek ítélik: olyan cégek és személyek kaphatják meg, akik jelentős fejlesztéssel járulnak hozzá a televíziózáshoz. A Televíziós Akadémia indoklása szerint a Colorfront technikája jelentősen segítette a televíziós sorozatok készítése során forgatott napi muszterek feldolgozását és továbbítását. 

A magyar utómunka cég technológiáját olyan nagy sorozatok forgatása során használják, mint a CSI:Miami (CBS), a Dexter (Showtime), a True Blood (HBO), a Született feleségek (ABC), a Doktor House (Fox), sőt olyan szuperpodukciók is, mint a Bosszúállók vagy a Skyfall. A Colorfront 2010-ben már nyert technikai Oscart a Lustre fényelőprogram fejlesztéséért. 

"A legnagyobb köszönettel tartozunk az Akadémiának ezért a díjért" - mondta Jászberényi Áron, a Colorfront elnöke. "Úgy értük el ezt a sikert, hogy közben megőriztük vezetői pozíciónkat az iparágban, a legjobb teljesítménnyel és új fejlesztésekkel." A 64. Primetime Emmy Engineering Awards díjátadó ceremóniája október 24-én lesz Los Angelesben. 

A budapesti székhelyű Colorfront Európa egyik vezető utómunka cége, amelyet Jászberényi Áron és testvére, Márk alapítottak. 

A hír bővebben