A 2012-es Berlinale alkalmából a WOSH harmadik száma nyomtatásban jelenik meg: az 1500 példányt a nemzetközi filmfesztivál rövidfilmes helyszínein terjesztik majd együttműködésben a Berlinale Shorts-szal és a Talent Campus-szal.


Lapozz bele a magazinba! (Klikkelj, ha nagy méretben szeretnéd látni!)

 

A magazin tartalmi gerincét a méltán népszerű “Mapping Your Mind” rovat képezi: a rövidfilmes versenyprogram alkotói egy-egy érdekes, hátborzongató vagy éppen lenyűgöző képpel vallottak a filmjükhöz fűződő viszonyukról. Akvarellek, ceruzarajzok, sőt egy különleges, kissé bizarr installáció is helyet kapott a rajzok között. A Berlinale külön vetítést szentel a Tarr Béla vezetésével készült Magyarország 2011 című szkeccsfilmnek: a film készítői közül Török Ferenc, Szabó Simon, Forgács Péter, Salamon András, valamint Jancsó Miklós is rajzoltak a WOSH magazinba.

A 80 oldalas magazinban a Berlinale Shorts kurátora mesél az idei szelekcióról, a Talent Campus tizedik születésnapja mellett a LMBT filmeknek járó TEDDY-díjról és a rövidfilmes Oscar-díj nominációhoz vezető útról is lehet olvasni, valamint bemutatkoznak a Daazo.com partnerei mint például az ENGAGE program, a NISI MASA, a Raindance, a Short Film Corner, a Cinefondation, a Shooting People és a Short of the Week.

(kép: Cristina Grosan)