Az Oscar-díjas rendezőpáros, Daniel Lindsay és T.J. Martin idei Berlinalén bemutatkozó filmje a legendás rockénekesnő életének számos olyan pillanatába enged betekintést, amit eddig nem láthatott a közönség. Tina Turner most először járult hozzá, hogy a magándokumentumait és archívumát is felhasználják egy alkotáshoz. A meghitt és fájdalmasan őszinte beszélgetésekből kirajzolódik a 20. századi szórakoztatóipar egyik legnagyobb hatású előadóművészének személyes portréja, az ember a világsztár mögött.

Tina Turner Anna Mae Bullock néven született Tennessee államban. Tizennyolc évesen csatlakozott vokalistaként Ike Turner Kings of Rhythm elnevezésű együtteséhez, ahol hamarosan frontemberré vált és a szólógitáros Ike felesége lett. Miután több daluk is slágerlistás lett, The Ike és Tina Turner Revue néven járták a világot. Számos daluk vált slágerré, zenés-táncos koncertshow-jukat imádta a közönség. Kapcsolatuk azonban egyre jobban megromlott, a drogok és ital hatására agresszívvá váló Ike kizsákmányolta és testileg-lelkileg bántalmazta feleségét. Évek teltek el így, mire 1976-ban betelt a pohár, és miután egy veszekedés újra verésbe torkollt, megszökött és a turné közepén otthagyta férjét és a zenekart. 


A hetvenes évek végétől mindenféle műfajban kísérletezett a rocktól a diszkóig, de a szólókarrierje nehezen indult be. Volt, hogy takarított, segélyen élt, hogy el tudja tartani gyerekeit. A szakma egyre inkább leírta, de 1984-ben a rocktörténet egyik legnagyszerűbb visszatérésével a slágerlisták élére ugrott. Ötödik szólólemezéből, a Private Dancerből 12 millió példány kelt el, és négy Grammy-díjat kapott érte, a What's Love Got to Do It című dal pedig a slágerlista élére ugrott Amerikában. A kirobbanóan energikus énekesnő világszerte teltházas arénakoncerteket adott, lemezei milliós példányszámban keltek el. Több mint 200 millió eladott lemezzel a világ egyik legnépszerűbb énekesnője, aki a Guinness rekordok könyvébe is bekerült: az ő koncertjeire váltották eddig a legtöbb jegyet. 

A Tina című film november 4-től érkezik országszerte a mozikba, eredeti nyelven, magyar felirattal, a Pannonia Entertainment forgalmazásába. 

Forrás: Pannonia Entertainment