A történet főhőse Bálint, aki az első részben arra eszmél, hogy noha előző éjszaka megismerkedett élete szerelmével, annak nem tudja a telefonszámát. A lány a fiú kezére írta fel ugyanis elérhetőségét, de az utolsó két számjegy olvashatatlan lett Bálint kezén. A srác úgy dönt, megér neki legfeljebb 100 telefonhívást, hogy megtalálja Barbarát, s kezdetét veszi a téves hívások sorozata. A 4 epizód során furábbnál furább emberekkel ismerkedik meg, és közben még talán szerelmes is lesz…

 

szazbolegy_06


A stáb elsősorban a Filmművészeti elsőéves hallgatóiból került ki – olyannyira, hogy még a főszerepet alakító Csaba Bálint is az elsős filmdramaturg osztály hallgatója. Mint meséli, nagyon tanulságos volt számára a forgatás - „Megtapasztalhattam, hogy egy leírt koncepció hogyan változhat meg menet közben, és nem utolsó sorban rájöhettem arra, hogy színészkedni kifejezetten élvezetes is tud lenni.” - mondja a  forgatókönyvíró-aspiráns, aki a Michl Julival való közös jeleneteit illetve a Szemző Simon által alakított kisfiúval való telefonon történő szerelmi okfejtéseket élvezte legjobban az 5 napos forgatás során.

A Filmművészetis elsősökhöz - Hartung Attila rendező, Tóth Evelin operatőr, Mezei Áron és Duszka Péter vágók, Péterfy Máté hangmérnök – csatlakozott még rendezőként Kiss Viki Réka (a Greenroom reklámügynökség kreatív munkatársa), operatőrként a végzős Hartung Dávid (Erdő), és producerként Osváth Gábor (Itt vagyok).

szazbolegy_05


„Mivel gyakorlatilag nulla forintból forgattunk, így már a koncepció szintjén igyekeztünk ennek megfelelően kitalálni mindent. Olyan helyszínekre íródott a történet, ahol tudtuk, hogy engednek majd minket ingyen forgatni; és olyan színészeket kértünk fel, akiket ismertünk korábbról, így reméltük, hogy nem akadnak majd ki a szemtelen felkérésen. Nagyon nagy mázlink volt, mert mindenki, akit megkerestünk, elvállalta.”- mondja Osváth Gábor. A sorozatban a főhős édesanyjaként felbukkan Vándor Éva, öngyilkosságra készülő üzletemberként Hegedűs D. Géza, fura rámenős alakként Kamarás Iván, szigorú francia tanárnőként pedig Fullajtár Andrea. Egy-egy „cameo-szerep” erejéig pedig Garami Gábor (a Class FM műsorvezetője) és Éder Krisztián (SP) is megjelenik a Százbólegyben.

A websorozat több tucat más projekttel együtt a Webse pályázatára készült, ahol május elején lesz eredményhirdetés. „Legalább 3 részes és minimum 15 perc összhosszúságú sorozattal kellett pályázni. Már menet közben éreztük, hogy ennél többet szeretnénk, így ráadásként egy negyedik részt is hozzáforgattunk, afféle lezárásként.” – meséli Osváth Gábor – „A feltöltés a határidő előtti percekben lett kész, így húzós 3-4 héten voltunk túl, de az azóta eltelt időben és a rengeteg visszajelzés miatt már gondolkozunk a folytatáson. A reménybeli második évad Bálint további kalandjait mesélné el, de immáron egy más szerkezetben, más közegben. Ezt már szeretnénk „filmszerűbb” körülmények között elkészíteni a nyáron, így hamarosan nekilátunk a szponzorkeresésnek.”

szazbolegy


A sorozat epizódjait a Százbólegy YouTube-csatornáján és a Facebook-oldalán lehet megtalálni.