A MOME Open keretében szeptember 30-án indítják a 11 héten át tartó, szombatonként megrendezésre kerülő Producer asszisztens képzést. 

A képzés során a résztvevők elsősorban arra a gyakorlati tudásra, átfogó, piacképes ismeretanyagra tesznek szert, mely mind a működő filmprodukciós cégek, mind az önmenedzselő pályakezdő filmesek számára a mindennapi hatékony és sikeres ügyvitel elengedhetetlen feltétele – mégis hiánycikknek bizonyul.

A képzést a hazai filmtámogatási rendszert és a produceri munkát jól ismerő szakemberek tartják, akik naprakész tudással rendelkeznek a pályázatokkal és a filmgyártás jogszabályi, gazdasági, valamint pénzügyi környezetével kapcsolatban egyaránt.

A képzés ára 370 000 Ft + ÁFA (27%), a jelentkezési határidő: 2023.09.22. Helyszín: MOME Campus (1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.)

Jelentkezni itt lehet. 

A Nemzeti Filmintézet támogatásával, 7 héten keresztül, szombatonként, Filmes fenntarthatósági asszisztens képzés indul a Green Eyes Productionnel együttműködésben, melynek célja, hogy a súlyosan szennyező iparágak mellett, melybe a filmgyártás is beletartozik, a filmkészítés folyamatát minél fenntarthatóbb és környezettudatosabb legyen.

NFI által Támogatott képzési díj: 75 000 Ft + ÁFA (27%). Jelentkezési határidő: 2023.10.02. Első alkalom: október 14. Helyszín: MOME Campus (1121 Budapest, Zugligeti út 9-25).

Jelentkezni itt lehet. 

A filmes modellező és VR operátor tanfolyam célja megismertetni a filmipar művészeti részlegében (Art Department) dolgozó modellkészítő (Model Maker) munkáját. Nemcsak építészként / tárgytervezőként végzett, vagy jelenleg is felsőokatásban részt vevő hallgatókat várnak, hanem már gyakorló szakembereket és a terület iránt érdeklődő jelenkezőket is.  

Képzési díj: 360 000 Ft + ÁFA. Jelentkezési határidő: 2023:09.25. Kezdés: október 7. Helyszín: MOME Campus (1121 Budapest, Zugligeti út 9-25).
Jelentkezni itt lehet. 

Az ősz második felében VFX Artist képzés indul a DIGIC Picturessel együttműködésben, szintén az NFI támogatásával. A tanfolyam jelenleg előkészítési fázisban van, harmarosan meghirdetésre kerül. 

Kötelezővé kéne tenni a producereknek” – A MOME Open filmes tanfolyamai

Magyarországon a filmipar évente többszáz milliárdos forgalmat bonyolít, de ezzel párhuzamosan a filmkészítés több területén is szakemberhiány lépet fel itthon – a MOME Open képzései ezek betöltését célozzák, többek között díszletrajzoló, VFX és producer asszisztensi kurzusokkal. A Nemzeti Filmintézet támogatásával megvalósuló, hiánypótló tanfolyamokról az egyetem munkatársaival, Kollarik Tamással és Vincze Zsuzsannával beszélgettünk.

Forrás: MOME Open