A drámasorozat főszereplője az ötvenes éveiben járó, híres pszichológust alakító Mácsai Pál – az amerikai sorozatban Gabriel Byrne alakításában –, aki hétfőtől csütörtökig fogadja rendelőjében a pácienseit. A terapeutánál elhangzott beszélgetésekből így minden nap más-más ember életét, gondját-baját ismerhetjük meg. Azonban péntek esténként főszereplőnk meglátogatja a saját pszichológusát, hogy segítséget kérjen a saját magánéletében jelentkező problémák megoldásában. A Terápia lebilincselő történetein keresztül így összesen nyolc ember személyes drámája bontakozik ki a szemünk előtt.

terapia_500
Enyedi Ildikó Marozsán Erikával


A 40 epizódos Terápia vezető forgatókönyvírója Tasnádi István, a vezető operatőr Máthé Tibor, a díszletterv pedig Stork Csaba munkája.

A Terápia előreláthatólag 2012 őszén kerül adásba.

Az eredti sorozat, a Be Tipul 2005-ben Izraelben kezdte a pályafutását, és a széria azonnal hatalmas sikert aratott: drámasorozat kategóriában az Israeli Academy Awards minden lehetséges díját megnyerte. Az amerikai HBO 2008-ban készítette el saját adaptációját, In Treatment címmel, három szezonban. Az elsöprő közönségsikerhez a kritikusok is hozzátettek: Emmy- és Golden Globe-díjjal is jutalmazták a sorozatot.

A közép-európai HBO 2009-ben vásárolta meg az izraeli formátum jogait. A régióban már elkészült a román, a cseh és a lengyel adaptáció, jelenleg a magyar változat forgatása zajlik Terápia címmel.

(forrás: HBO)