A brit-zambiai rendező első nagyjátékfilmje a jelenleg futó Titanic Filmfesztiválon is szerepel, és mi is beválogattuk ajánlónkba, ezt írva az alaptörténetről: „A zambiai származású Rungano Nyoni első nagyjátékfilmjének főhőse a kilenc éves Shula, akit egy banális baleset következtében, boszorkányság vádjával kitagadnak a faluból és egy speciális táborba küldenek a sivatag közepére. Ezen a misztikus helyen két választása van: vagy elfogadja a száműzetést és viseli a megkülönböztető fehér szalagot, vagy elvágja azt és megszökik, de akkor kecskévé változik.” 

A nemrégiben a legjobb debütáló brit filmesnek járó BAFTA-díjat és a Brit Függetlenfilmes díjat Emily Morgan producerrel megosztva elnyerő forgatókönyvíró-rendező izgalmas, provokatív és globálisan érvényes műve a babona és a rituálék kötelékébe ragadt, kegyetlen társadalom képét vázolja fel szatirikus humorral. David Gallego operatőr A kígyó ölelése után ismét költői látványvilágot teremtett, ezúttal színesben.

Aki tehát már most, a rendes moziforgalmazást megelőzve szeretné látni a filmet, az a Titanic április 11-én, este 9 órakor a Kino Caféban tartott vetítésén teheti ezt meg. A fesztivál programjában egyébként egy másik magyarhangya-import, a francia új hullám egyetlen női tagja, a 89 éves Agnès Varda és a rejtélyes fotós, JR közös doku-road movie-ja, az Oscarra is jelölt Arcélek, útszélek is szerepel, melyet premier előtt vetítenek a Titanicon a következő időpontokban és helyszíneken: április 9. 19:00, Toldi Mozi (nagyterem); április 10. 20:45, Kino Cafe.

Forrás: magyarhangya, filmhu