A VFF szervezői 2018-ban partnerségre lépnek a Szlovák Operatőrök Szövetségével, ezt a társulást pedig a fő téma is tükrözi: idén a filmfényképezés művészete áll a középpontban. Az operatőri munka műhelytitkaiba a meghívott előadókon túl a témához kapcsolódó workshopok is kapcsolódnak majd.

A kapcsolatépítés jegyében, a vetítések során a visegrádi országok filmes képzést nyújtó intézményei is bemutatják a legfrissebb vizsgamunkákat. A házigazdákat a VŠMU Tévés és Filmes karának hallgatói képviselik, Csehországból az Előadóművészetek Tévés és Filmes Iskolájának hallgatói, Lengyelországból a Szilézia Egyetem diákjai, hazánkból pedig a Színház és Filmművészeti Egyetem tanulói érkeznek filmjeikkel. A szervezők ígérete szerint a meghívottak listája hamarosan négy további intézménnyel is bővülni fog.

Az esemény díszvendége a nemzetközileg elismert vágó, Mick Audsley, akinek nevéhez Terry Gilliam több rendezése (Tizenkét majom, Doctor Parnassus és a képzelet birodalma, A zéró elmélet) és számos ismert hollywoodi film (Interjú a Vámpírral, a Harry Potter és a Tűz Serlege, és Gyilkosság az Orient Expresszen legfrissebb változata) is fűződik.

Mick Audsley

A Visegrad Film Forum 2018 április 17. és 23. között kerül megrendezésre Pozsonyban, szervezői a BOILER és az FTF VŠMU. Az eseményről részletes beszámolóval a helyszínről is jelentkezni fogunk. Akkreditálás és további részletek a fórum hivatalos oldalán találhatóak.

Forrás/Fotók: VFF