Miután a héten megszerezte Mundruczó Kornél első angol nyelvű alkotását, a világ legnépszerűbb streaming szolgáltatója most a torontoi filmfesztivál filmvásárán csapott le a filmre, amit Sam Levinson filmrendező Rév Marcell operatőri munkájával forgatott a karantén időszak alatt. 

A Malcolm & Marie egy fiatal házaspár történetét meséli el, főszereplői az Eufóriából és a Pókember filmekből ismert Zendaya, valamint a Tenetben is játszó John David Washington. A Netflix 30 millió dollárt fizetett a film egész világra kiterjedő forgalmazási jogaiért. 

Rév Marcell

Sam Levinson filmrendező és szűk stábja június 17. és július 2. között vette fel Los Angelesben a filmet. A stáb eredetileg a Eufória második évadára készült, de a járvány miatt le kellett állniuk. A Malcolm & Marie ötlete Zendayától származott, aki a karantén alatt megkérdezte Levinson-t, hogy nem készítene-e vele egy filmet, majd pár héttel később, egy kész forgatókönyvvel bele is vágtak a forgatásba. A Malcolm & Marie forgatását Sam Levinson felesége, Ashley Levinson és Kevin Turen producerek, és a két főszereplő, Zendaya és John David Washington a saját pénzéből finanszírozta. 

Rév Marcell korábban Sam Levinson Gyilkos nemzedék című filmjét fényképezte, valamint az Eufória című HBO-s sorozat első évadának díjnyertes epizódjain is együtt dolgoztak. Az operatőr tavaly podcastünkben mesélt a közös munkáról.

Forrás: Deadline