Nemes Jeles László Türelem című rövidfilmje nyerte el a zsüri nagydíját a dán nemzetközi filmfesztiválon, Odensében. Az 1986 óta megtartott nemzetközi dokumentum- és rövidfilm fesztivál Dánia egyik legfontosabb filmes seregszemléje. A háromtagú nemzetközi zsüri az alábbi méltatással jelentette be, hogy a Grand Prix-t ezúttal fiatal magyar filmrendező kapta:

"Egy olyan humanista film, amely nem becsüli le a közönség intelligenciáját, hanem a nézőre bízza, hogy számot vessen a tragédiával kapcsolatos emberi felelősség nagy kérdéseivel. Egy vágás nélküli, a részletekre különös gondot fordító utazás, amely egy hétköznapi hős, egy irodista lány néhány percét mutatja meg, nagy történelmi események szélén. Ez a csodálatos film elegáns kameramunkával kíséri női főszereplőjét, és kitűnő hangi világa teljesen szükségtelenné teszi a dialógusokat. "

A Marjai Virág főszereplésével, Erdély Mátyás által fényképezett alkotás az Inforg Stúdió, a Duna Műhely és a Filmteam koprodukciójában készült 2007-ben.A Türelem ötödik fődíját nyerte nemzetközi fesztiválon, és az alkotók célja, hogy hamarosan moziban láthassa a magyar közönség.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.