A Barbie címen futó film főszereplője az ikonikus játékbaba, akit kizárnak az otthonából, 'Barbieland-ből', mert nem elég tökéletes, ezért Barbie egyedül indul kalandos útjára a nagyvilágba. Az élőszereplős filmet a Mattel népszerű játékai inspirálták. 

2019-ben, a Mattel Barbie babájának 60. születésnapján jelentették be a hírt, hogy a régóta húzódó élőszereplős Barbie-film végre alkotókra talált: Greta Gerwig és partnere, Noah Baumbach forgatókönyve alapján Gerwig rendezi a filmet, a forgatás jelenleg is zajlik. Ugyanekkor jelentették be, hogy a címszerepet Margot Robbie alakítja, partnere pedig Ryan Gosling lesz, akit utoljára 2018-ban, Az első ember című drámában lehetett látni, Neil Armstrong szerepében.

Ryan Gosling a Gellért-fürdőben / Forrás: GQ

Azóta újabb neveket is bejelentettek, akik csatlakoztak a projektbe: Emerald Fennell (az Ígéretes fiatal nő író-rendezője), America Ferrera, Simu Liu, Issa Rae, Michael Cera, Kate McKinnon, Emma Mackey, Scott Evans, emellett Kingsley Ben-Adir, Rhea Perlman, Hari Nef és még számos nagyszerű színész feltűnik majd a Barbieban. Will Ferrell például egy játékgyár vezetőjét fogja alakítani, akit minden bizonnyal a Mattel tulajdonosáról mintáztak. 

A film történetéről egyelőre nem lehet többet tudni, de az biztos, hogy Greta Gerwig és Noah Baumbach tolmácsolásában Barbie sokkal izgalmasabb és sokszínűbb nő lesz annál a felszínes, szőke ikonnál, amivel évtizedek óta azonosítják. A film korábbi verziójának forgatókönyvét az Oscar-díjas Diablo Cody (Juno) írta volna, a főszerepre Amy Schumer és Anne Hathaway is szóba került. A főszerepet végül Margot Robbie nyerte el, akit elmondása szerint Barbie szerepéhez sok nosztalgikus kötelék fűz, de igyekszik tiszteletben tartani az ikonikus baba örökségét. 

A Barbie előreláthatólag 2023-ban kerül a mozikba.

Forrás: The Playlist, Indiewire / Címlapon: Greta Gerwig és Margot Robbie (A Wall Street farkasa)