Két magyar komédiával is búcsúztája az óévet a program, délután a Magic Boys című vetkőzős-vígjáték érkezik, este pedig a klasszikus Hyppolit, a lakáj közben koccinthatunk a pezsgővel. Már 50 éve annak, hogy Várkonyi Zoltán vászonra vitte Gárdonyi Géza történelmi eposzát az egri vár védőiről, így az Egri csillagok méltó zárása az idei évnek, egyben pedig remek indítása is a következőnek. Az első rész szilveszter délután, a második pedig január elsején lesz látható – persze csak azok számára, akiknek a kora délutáni időpontra már sikerült kipihenni a szilveszteri mulatozást. Estig viszont mindenképpen érdemes összeszedni magunkat, mert ekkor teszi tiszteletét a képernyőn Bendegúz, vagyis Dennis, a komisz magyar megfelelője, az Indul a bakterház rosszcsont főszereplője.

 Mihályfy Sándor: Indul a bakterház

Szerda hajnalban a határokat szívesen feszegető Mundruczó Kornél 2008-as drámája, a Delta csordogál, amelyben a hús-vér szereplőkkel egyenrangú szereplőként jelenik meg a Duna-delta torkolatvidéke – a helyszín tökéletesen tükrözi a történet alapját jelentő testvérszerelem zabolázhatatlanságát. Délelőtt A százéves asszony születésnapjára készülődik az egész környék a Gobbi Hilda főszereplésével készült tévéjátékban. Csütörtökön sajnos nélkülöznünk kell a magyar filmeket, de legalább John Cassavetes filmdrámájával, a Premierrel vigasztalódhatunk – az öregedéstől rettegő színésznő (Gena Rowlands) botrányos bemutatójára érdemes ''jegyet váltani”. Éjfél vége a nélkülözésnek, mert Szörény Rezső újévi drámája, a BUÉK! következik, amelyben Bujtor István, Bálint András, Bodnár Erika és Esztergályos Cecília is részt vesz egy emlékezetes vállalati szilveszteren.

Mundruczó Kornél: Delta

Este Orosz Dénes romantikus komédiája, a Coming out vagy Bacsó Péter örökzöld politikai szatírája, a jobb sorsra érdemes Pelikán György gátőr megpróbáltatásait elmesélő A tanú között választhatunk. Éjszaka sem könnyebb a helyzet, majdnem egy időpontban adják a sokak által minden idők legfélelmetesebb horrorfilmjének kikiáltott Ördögűzőt (ráadásul rendezői változatban) és a gyakran minden idők legjobb bűnügyi filmjeként emlegetett Fargo-t – annyit azért tanácsolhatunk, hogy aki a falra mászik a démoni kisgyerekektől, az Friedkin rémfilmjénél jobban jár a Coen-fivérek sötét humorú krimijével. 

Ethan Coen, Joel Coen: Fargo

Szombaton a legendás animációs film kevésbé elismert folytatása, a Macskafogó 2. lehet a családi program, esetleg Dargay Attila klasszikusával, a Szaffival is megismertethetjük a fiatalabb nemzedéket. Délben Makk Károly 1968-as vígjátékában, a Bolondos vakációban indul el Romániába két magyar szoknyavadász (Sztankay István és Ernyey Béla). Vasárnap két futballkomédia követi egymást, előbb Keleti Márton filmje, a Civil a pályán, majd a 3:1 a szerelem javára fut be. Este Kern András hív meg mindeket egy Sztracsatellára, majd a leghíresebb hollywood-i magyar rendező, Kertész Mihály remekműve, a Casablanca látható.

December 31. hétfő

Magic Boys (r.: Koltai Róbert) / aMC / 13:20

Egri csillagok I/II. (r.: Várkonyi Zoltán) / Duna TV / 13:45

Hyppolit, a lakáj (r.: Székely István) / M5 / 20:50

Január 1. kedd

Egri csillagok II/II. (r.: Várkonyi Zoltán) / Duna TV / 13:50

Indul a bakterház (r.:  Mihályfy Sándor) / M3/ 20:30

Január 2. szerda

Delta (r.: Mundruczó Kornél) / TV2 / 03:20

Százéves asszony (r.: Málnay Levente) / Duna World / 11:45

Január 3. csütörtök

Premier (r.: John Cassavetes ) / M5 / 21:50

Január 4. péntek

BUÉK! (r.: Szörény Rezső ) / Duna TV / 00:30

Coming out (r.: Orosz Dénes) / VIASAT3 / 21:00

A tanú (r.: Bacsó Péter) / M5 / 21:50

Az ördögűző - Rendezői változat (r.: William Friedkin) / Film+ / 23:10

Fargo (r.: Ethan Coen, Joel Coen) / Film Mánia / 23:35

Január 5. szombat

Macskafogó 2. - A sátán macskája (r.: Ternovszky Béla) / Film+ / 09:00

Bolondos vakáció (r.: Makk Károly) / Duna World / 11:25

Szaffi (r.: Dargay Attila) / Duna TV / 15:35 

Január 6. vasárnap

Civil a pályán (r.: Keleti Márton) / Duna World / 11:15

3:1 a szerelem javára (r.: Vaszary János) / Duna TV / 15:00

Sztracsatella (r.: Kern András) / M3 / 21:50

Casablanca (r.: Kertész Mihály) / Duna TV / 23:45

Borítókép: BUÉK!