A hét első felében visszatérnek a Várnai testvérek, azaz a Valami Amerika-trilógia főszereplő hármasa (Pindroch Csaba, Szabő Győző és Hujber Ferenc). A második részben egy színdarabot állítanak színpadra egy maffiózó pénzéből, aki cserébe a lányát (Tompos Kátya) akarja a rivaldafényben látni.

Műsorra tűzik még a Cop Mortem című akciófilmet, amelyet a kaszkadőrt nagy karriert befutott Kovalik József jegyez, jön a westernhangulatot a magyar vidékkel társító Kojot, illetve Sándor Pál '56-os filmjét, a Rudolf Péter főszereplésével készült Szerencsés Dánielt is megnézhetjük.

Szerencsés Dániel

A péntek a jelentős életművel bíró rendezők napja lesz a tévében. Szász János Ágota Kristóf világhírű regényét vitte filmre A nagy füzet címmel, amely a Karlovy Vary fesztivál fődíjával jutalmaztak. Ismét megnézhetjük az Aurora Borealist Mészáros Mártától, aki egy generációkon átívelő történeten keresztül mutatta be, hogyan kerülhetnek felszínre múltbéli traumák. A közmédia régi magyar filmek felújított változatát mutatja be péntek esténként, ezúttal Sára Sándor Tüske a köröm alatt című drámáját nézhetjük meg, melyben a Cserhalmi György által megformált festőművész hiába költözik egy hortobágyi tanyára, ott is utoléri a politikai korrupció.

A hétvégén elkísérhetjük az első magyar űrhajóst, Lajkót Bajkonurba, ha leülünk Lengyel Balázs abszurd vígjátéka elé. Bujtor István két filmmel is feltűnik, előbb egy James Bond-paródiában (Az oroszlán ugrani készül), majd Ötvös Csöpiként (Hamis a baba) osztja a pofonokat.

Vasárnap össze fogja törni a szívünket Karády Katalin (Halálos tavasz), megnézhetjük, ahogy Ludas Matyi háromszor adja vissza Döbröginek, nyomon követhetjük, ahogy Csányi Sándor újabb és újabb barátnőt képzel maga mellé (Poligamy), illetve a Valami Amerika 3. részét is leadja a tévé. Egy rövidfilmpremier is lesz aznap, A Rubens lány egy kamasz lányról szól, akit frusztrál a testsúlya. A főszereplő Lénát az Egynyári kalandból ismert Bajor Lili alakítja.

Február 4., kedd

Valami Amerika 2 (r.: Herendi Gábor) / Mozi+ / 18:40

Február 5., szerda

Cop Mortem (r.: Kovalik József) / Film+ / 23:25
Kojot (r.: Kostyál Márk) / HBO / 03:50

Február 6., csütörtök

Szerencsés Dániel (r.: Sándor Pál) / Duna TV / 23:25
Cop Mortem (r.: Kovalik József) / Film+ / 02:55

Február 7., péntek

A nagy füzet (r.: Szász János) / Film Mánia / 12:25
Aurora Borealis: Északi fény (r.: Mészáros Márta) / CineMax / 13:40
Tüske a köröm alatt (r.: Sára Sándor) / M5 / 21:50, 02:00

Február 8., szombat

Lajkó - Cigány az űrben (r.: Lengyel Balázs) / CineMax / 04:15, 12:45
Makrancos hölgy (r.: Martonffy Emil) / Duna World / 11:25
Az oroszlán ugrani készül (r.: Révész György) / Duna TV / 15:30, 03:35
Hamis a baba (r.: Bujtor István) / SuperTv2 / 19:00

Február 9., vasárnap

Halálos tavasz (r.: Kalmár László) / Duna TV / 14:20, 02:30
Last Call (r.: Kis Hajni) / CineMax / 14:25
Lúdas Matyi (r.: Dargay Attila) / SuperTv2 / 17:20
Valami Amerika 3 (r.: Herendi Gábor) / SuperTv2 / 21:45
Falu Fessön (r.: Simó Ibolya) / M2 / 23:10, 03:30
a Rubens lány (r.: Dér András) / RTL Klub / 02:25
A nagy füzet (r.: Szász János) / Film Mánia / 02:50
Poligamy (r.: Orosz Dénes) / Tv2 / 02:50


címlapkép: Tüske a köröm alatt