Az első magyar egész estés animációs film, a János vitéz indítja a hetet, Jankovics Marcell Petőfi Sándor nyomán készült alkotása délután kerül adásba. Éjszaka az Argo 2 című akció-vígjátékban folytatódnak Balog Tibi (Kovács Lajos) és suttyó bandájának alvilági kalandjai. Kedden egy gazdag aranyfiú és egy postáskisasszony között szövődik románc az 1935-ös Címzett ismeretlen című komédiában. Szerdán a Kaméleon című thriller közben ébredezhetünk, amelyben Nagy Ervin csalóként váltogatja személyiségeit.

Délután ismét egy osztálykülönbségekről szóló romantikus vígjáték érkezik, csak ezúttal 1960-ból: a Rangon alul főhőse egy munkásfiú (Bitskey Tibor), akinek el kell játszania, hogy jómódú fogorvos, különben szerelmének szülei nem fognak belemenni a házasságba. Este számos örökzöld sláger csendül fel, miközben egy Duna-parti kocsma és egy fiatal pár (Szabó Kimmel Tamás, Orosházi Bernadett) sorsa is eldől a négysikerű 2017-as Pappa Pia című zenés vígjátékban.

Kovács András: Hideg napok

Csütörtökön az Európa Expressz című 1999-es akciófilm robog be, amelyben egy zsaru osztag (Stohl András, Dobó Kata, Kamarás Iván) próbál lefülelni egy maffiózót a Bécsbe tartó gyorsvonaton. Délután A harapós férj című 1937-es vígjátékban bonyolódik egy közös háztartásban élő, elvált pár élete, amikor a férj új feleségét is beköltözteti. Éjfél előtt Kovács András Karlovy Vary-ban fődíjjal jutalmazott filmdrámája, az 1966-os Hideg napok látható. A filmben az újvidéki vérengzés négy vádlottja (Latinovits Zoltán, Darvas Iván, Szirtes Ádám, Szilágyi Tibor) várja közös cellában az ítéletet.

Pénteken Fábri Zoltán két klasszikus filmdrámája kerül adásba, előbb a Pál utcai fiúk, majd a Hannibál tanár úr. Szombaton a népszerű vígjáték-trilógia, a Valami Amerika első és harmadik részével kapcsolódhatunk ki. Vasárnap kora hajnalban időzítették egy igencsak aktuális témájú magyar kisfilm premierjét: a hétperces Házikarantén egyetlen nappaliban játszódik, ahol a családtagok úgy élnek egymás mellett, hogy semmi kapcsolat nincs köztük.

Palásthy György: A szeleburdi család

Délután Radványi Géza remekműve, a Valahol Európában a legjobb választás. Az 1947-ben készült filmdrámában egy csapatnyi árva fiú csatangol az országban, ételt lopnak és menekülnek a felnőttek kegyetlen, hazug világa elől. Egy látszólag lakatlan várat is bevesznek, ahol szembe kerülnek az ott remetekén élő karmesterrel.

Utána egy könnyedebb hangulatú ifjúsági film, az 1981-es A szeleburdi család következik. Palásthy György alkotása egy sokgyerekes családról szól, akik vidáman éldegélnek szűkös kis otthonukban, miközben a jómódú szomszédok egyetlen gyereküket nevelik egy tágas ingatlanban. Este a Hungária együttes legnépszerűbb számaiból kapunk egyveleget a Made In Hungaria című zenés vígjátékban, amelyet Fenyő Miklós karrierje ihletett.  

Június 22. hétfő

János vitéz (r.: Jankovics Marcell) / M5 / 14:00

Argo 2. (r.: Árpa Attila) / Moziverzum / 23:00

Június 23. kedd

Címzett ismeretlen (r.: Gaál Béla) / M5 / 14:00

Június 24. szerda

Kaméleon (r.: Goda Krisztina) / Film+ / 07:00

A Hanákné ügy (r.: Horvai István) / Duna World / 11:50

Rangon alul (r.: Bán Frigyes) / M5 / 14:00

Pappa Pia (r.: Csupó Gábor) / Moziverzum / 19:00

Június 25. csütörtök

Európa Expressz (r.: Horváth Csaba) / Sony Movie Channel / 13:20

A harapós férj (r.: Keleti Márton) / M5 / 14:00

Hideg napok (r.: Kovács András) / Duna TV / 23:35

Június 26. péntek

Vidám elefántkór (r.: Mamcserov Frigyes) / Duna World / 11:25

A Pál utcai fiúk (r.: Fábri Zoltán) / M5 / 13:50

Hannibál tanár úr (r.: Fábri Zoltán) / M5 / 20:30

Június 27. szombat

Napszállta (r.: Nemes Jeles László) / HBO / 01:35

Ruben Brandt, a gyűjtő (r.: Milorad Krstic) / Cinemax 2 / 06:00

Rákóczi hadnagya (r.: Bán Frigyes) / Duna World / 11:05

Valami Amerika (r.: Herendi Gábor) / TV2 / 13:55

Vuk (r.: Dargay Attila) / Duna TV / 15:35

Az elvarázsolt dollár (r.: Bujtor István) / Prime / 19:00

Valami Amerika 3. (r.: Herendi Gábor) / SuperTV2 / 21:00

Június 28. vasárnap

Házikaranténban (r.: Janovics Zoltán) / RTL Klub / 01:40

Immigrants - Jóska menni Amerika (r.: Csupó Gábor) / 04:50

Az igazi Mikulás (r.: Gárdos Péter) / RTL II / 09:55

Valahol Európában (r.: Radványi Géza) / Duna World /11:05

Álom.net (r.: N. Forgács Gábor) / RTL II / 11:40

Kárpáthy Zoltán (r.: Várkonyi Zoltán) / Duna TV / 14:30

A szeleburdi család (r.: Palásthy György) / Moziverzum / 16:00

Made in Hungária (r.: Fonyó Gergely) / Prime / 21:00

Borítókép: Valahol Európában