A hét Vranik Roland filmjével, az Adással kezdődik. A film egy negatív utópia, amiben eltűnik az “adás”, azaz megszűnik mindenféle telekommunikáció, ezzel a modern társadalom összeomlik, és az emberiség visszautazik az őskorba. A három testvér szemszögét követő filmbe krimi-szál is vegyül, társadalomkritikája pedig legalább olyan éles, mint Vranik új filmjében, a nagysikerű Az állampolgárban.


A kedd Csupó Gábor filmjével, a Immigrants - Jóska menni Amerika-val folytatódik. A Simpson-család egyik animátorának nevét idén a magyar közönség is megismerhette, hiszen ő rendezte a Pappa Piát. A (Híd Terabithia földjére és a The Secret Moonacre rendezője  személyes ihletésű animációs vígjátékot készített, mivel ő maga is emigráns volt az USA-ban. Két főhőse, a magyar Jóska és az Orosz Vlad mukavállalási engedély nélkül érkeznek a Államokba, a híres-hírhedt Amerikai Álmot kergetve. Előbbi kétkezi munkával keresi a kenyerét, utóbbi egy multi rabszolgája lesz.

 


Szerdán sugározzák a tévében ritkán látható A nagy generációt, amit András Ferenc rendezett, főszereplői Cserhalmi György és Eperjes Károly. Az 1986-ban bemutatott film 1968-ról szól. A film hősei a hatvanas években voltak fiatalok - ők a híres nagy generáció. A nyolcvanas évekre már meglett negyvenesek lettek, ki-ki úgy boldogult, ahogy tudott, megkötötte a maga kis kompromisszumait, építgette a hazugságait - akár itthon maradt, akár külföldön próbált szerencsét. Egyikük, aki annak idején a barátja útlevelével és barátnőjével disszidált, most hazajön látogatóba.Hétvégén szintén régi magyar filmek kerülnek adásba, bár még korábbról. Szombaton a Beszterce ostroma látható 1948-ból, Keleti Márton rendezésében, Tolnay Klárival a főszerepben. A Mikszáth Kálmán klasszikusán alapuló film főhőse Pongrácz István, Nedec várának ura. Aki igencsak furcsa ember. Nem szereti saját korát, ezért középkori várúrnak képzeli magát. Környezete is elfogadja hóbortját, és ezzel mintegy lovat adnak a gróf alá. Mint évszázadokkal azelőtt, hadjáratot indít Beszterce városa ellen.Vasárnap 1941-ből sugároznak magyar vígjátékot, mégpedig a Leányvásárt Podmaniczky Félix rendezésében. A filmben az erdélyi Palánkon a szokásos leányvásárra készülnek. Gergely János épp most érkezett haza Kanadából gyámleányával, és felkelti a kíváncsiságát ez a népszokás. Az eseményt a kocsmában tartják, ahol ott van dr. Hadai Péter is, aki egy tartozás miatt utazott ilyen messzire. Lukrécia - Biri szolgálólánnyal együtt - nem bír kíváncsiságával, és népviseletbe öltözve ellátogat a kocsmába. Hadai parasztlegénynek öltözik, és feleségül veszi a szép lányt.

 

2017.11.21., kedd

Adás

TV2, 02:15

Immigrants - Jóska menni Amerika

Film+, 04:20

2017.11.22., szerda

A nagy generáció

Duna, 23:55

2017.11.25., szombat

Beszterce ostroma

Duna, 15:20

2017.11.26., vasárnap

Leányvásár

Duna, 15:20