Móricz Zsigmond önéletrajzi ihletésű regényének filmváltozatával indul a hét. A Míg új a szerelem egy szobrász (Kállai Ferenc) és újdonsült felesége (Sunyovszky Szilvia) balszerencsés nászútjának története, amely során mindketten ráeszmélnek, hogy valójában mennyire ellentétes az életszemléletük. Kérdés csak az, hogy a nemrég megköttetett frigy kiállja-e ezt a komoly szakítópróbát?

András Ferenc: Veri az ördög a feleségét

Kedd hajnalban Bereményi Géza tollából és András Ferenc rendezésében látható remek szatíra a kádár-korszakról. A Veri az ördög a feleségét című vígjáték főszereplői, Kajtárék (Pásztor Erzsi, Szabó Lajos, Pécsi Ildikó) fejedelmi lakomával készülnek pesti rokonuk, Vetró elvtárs és felesége látogatására. A szerény körülmények között élő vasutas család abban reménykedik, hogy a pesti rokon majd elintézi, hogy a gyerekeik zsíros álláshoz juthassanak. Azzal viszont nem számoltak, hogy a befolyásos pártkáderből időközben gyomorbajos aszkéta lett, akinek szívét korán sem dobogtatja meg a jobbnál-jobb fogásoktól roskadozó ebédlőasztal.

Herendi Gábor: Kincsem

Szerdán az elmúlt esztendő legnagyobb magyar mozisikere, a Kincsem ebéd után startol el a tévében. Herendi Gábor történelmi ihletésű kalandfilmjében Nagy Ervin és Petrik Andrea alakításait is a tavalyi év legjobbjai közé soroltuk. Csütörtökön is egy a közelmúltból származó alkotással találkozhatunk: A Gondolj Rám című filmben a gyógyíthatatlan betegként diagnosztizált Borlai doktor (Kern András) igyekszik felszámolni emberi kapcsolatait, még mielőtt bekövetkezik az elkerülhetetlen.

Kern András: Gondolj rám

Péntek este fordulatos thrillert láthatunk, amelyben egy ezerarcú csábító választ magának meggondolatlanul új áldozatot. A címszerepet alakító Nagy Ervin mellett Hámori Gabriella, Csányi Sándor, Trill Zsolt és Kulka János is szerepel Goda Krisztina filmjében. Szombat délelőtt kitör a Szerelmi láz. A negyvenes években készült romantikus dráma főszerepében Dajka Margit ríkatja meg a klasszikus magyar filmek szerelmeseit. A vasárnap krimit hoz, amelyet kiváló szereplőgárdája miatt is érdemes megnézni: Kálmán György, Törőcsik Mari, Páger Antal, Latinovits Zoltán, Bordrogi Gyula, Gobbi Hilda és Kállai Ferenc építik fel A kártyavárat, amit aztán ledönt a nyomozás.

Ifj. Lázár István: Szerelmi láz

Január 15. hétfő

Míg új a szerelem / 20:05 / M3

Január 16. kedd

Veri az ördög a feleségét / 02: 45 / M5

Január 17. szerda

Kincsem / 13:40 / HBO

Január 18. csütörtök

Gondolj rám / 00:05/ HBO

Január 19. péntek

Kaméleon / 21:15/ M5

Január 20. szombat

Szerelmi láz / 11:30 / Duna World

Január 21. vasárnap

A kártyavár / 20:45 / M3
 

Borítókép: A kártyavár