Ujj Mészáros Károly vígjátékának hála vidáman bontunk vitorlát, ugyanis hétfő este Liza, a rókatündér remek humorral átszőtt szerelmi kalandjait követhetjük nyomon. Kedd hajnalban komolyabb hangvételű alkotással csordogálunk tovább, Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című drámájában kapunk betekintést a tornászbajnokok emberfeletti eltökéltséget igénylő, vérrel és verítékkel teli életébe. Szerdán szintén ebben az idősávban Mundruczó Kornél rendezését, a Deltát vetítik.

Hajdu Szabolcs: Fehér tenyér

Csütörtök éjszaka Mészáros Márta és Törőcsik Mari, az Aurora Borealis rendezőjének és főszereplőjének egy korábbi közös munkája, a Holdudvar vár ránk. Pénteken egy Tisza-parti faluba teszünk látogatást Gaál István Sodrásban című filmjével, ahol nyolc fiatal tölti a szünidejét. A vidám lubickolást azonban szörnyű esemény szakítja félbe, az egyikük belefullad a folyóba. A tragédia hatására az eddig egységes társaság minden tagja saját maga kénytelen számot vetni az élettel.

Gaál István: Sodrásban

Szombaton könnyedebb vizekre evezünk az egyik legnépszerűbb magyar vígjáték legutóbbi fejezetével: valahol a Dunakanyarban játszódik a Karinthy Frigyes egyfelvonásos darabjára épülő tévéfilm, amelyben egy presszósnő (Hámori Ildikó) és késő este betérő vendége (Sztankay István) között dúlnak heves érzelmi hullámok. A főműsoridőben jelentkező Üvegtigris 3-ban visszatérnek a tóparti büfé balfék törzsvendégei, és a büfés Lali is, aki ezúttal merő véletlenségből nagymenő milliomos szerepében találja magát egy kalandokban gazdag nap erejéig.

Rudolf Péter: Üvegtigris 3.

Vasárnap a nagyvászonra a Vándorszínészekkel hamarosan visszatérő Sándor Pál újhullámos filmje, a Bohóc a falon három fiatal főszereplői egy Balaton-parti villába húzódik be a vihar elől, ám hamarosan a tulajdonosok is beállítanak. Csak két fiú tud meglépni időben, harmadikunk a kamrában rejtőzik, képzeletében pedig álmai és vágyképei keverednek emlékeivel. Az est folyamán megtekinthető lesz még Szabó István Bizalom című filmdrámája is, főszerepben Bánsági Ildikóval és Andorai Péterrel.

Szabó István: Bizalom

január 29. hétfő

Liza, a rókatündér / Film Cafe / 21:00

január 30. kedd

Fehér tenyér / M5 / 02:05

január 31. szerda

Delta / TV2 / 02:15

február 1. csütörtök

Holdudvar / DunaTV / 23:55

február 2. péntek

Sodrásban / M5 / 21:15

február 3. szombat

Üvegtigris 3. / Mozi+ / 21:00

február 4. vasárnap

Bohóc a falon / M3 / 19:45

Bizalom / M5 / 21:15

Borítókép: Delta