Az Űrpiknik egy neonfényes buddy-movie, egy sci-fi elemekkel átszőtt drámai vígjáték, melynek forgatókönyvírója a legfrissebb magyar influenszer-író-Youtuber, Benedek Ágota: a különc egyetemista lány véletlenül kapcsolatot létesít egy önbizalomhiányban szenvedő űrlénnyel, aki azért érkezik a Földre, hogy a közelgő apokalipszis elől kimentse innen rajongása tárgyát, Zalatnay Cinit. A történet egyetlen éjszakájukat meséli el Budapesten, amely során életre szóló barátságot kötnek, és még az is kiderül, hogy elhagyni vagy megmenteni érdemes-e a Föld bolygót Árpa Attila világító hajú főgonoszától.


Badits Ákos filmrendezővel a bemutató idején beszélgettünk a nem hétköznapi film ötletéről, az ő mérhetetlen filmrajongásáról, és Zalatnay Ciniről is, akit egy olasz étteremben kért fel, hogy szerepeljen a filmben: "Tudtam, hogy Cini kell a filmbe, nem akartunk egy fiktív énekesnőt kitalálni. Sose felejtem el az arcát, amikor elkezdtem neki mesélni a sztorit. Teljesen lefagyott és azt kérdezte: “Ez a Kész átverés show?” Szerencsére készültem moodboardokkal meg egy hangulatfilmmel, ezt megtanultuk az egyetemen, hogy mindig fel kell készülni. Raktam bele fotókat róla a 70-es évekből, azt gondoltam, hogy ez tetszeni fog neki, de őt az anya-lánya vonal fogta meg, az érdekelte."

A filmbeli párost az Egynyári kalandból és a Drakulics elvtársból ismert Walters Lili és Belvárosi Színház színésze, Takács Zalán alakítja. A színészeket egy közös podcast adásban faggattuk ki a közös munkáról, a castingról, a legőrültebb forgatási napokról és Árpa Attila leborotvált szemöldökéről. A beszélgetés itt hallgatható meg, hasonló hangulatra lehet majd számítani a szerda esti vetítés előtt is.

Jegyek a vetítésre itt kaphatóak.

Helyszín: Várkert Bazár, Szárazárok színpad

Időpont: szeptember 1., szerda (esőnap: szeptember 2.)

Kapunyitás: 19:00

Beszélgetés kezdete: 20:00

A vetítés kezdete: 21:00

Helyszín: Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

Vendégek: Badits Ákos, Takács Zalán, Walters Lili