Hétfőn Kaméleonként cserélgeti alteregóit Farkas Gábor (Nagy Ervin), a szélhámos, Goda Kriszta majdnem tíz évvel ezelőtt készült filmjében. A jóképű és magabiztos férfi csúnyácska nőkre veti ki a hálóját, majd a jól bevált csábítási trükkök után meglép a pénzükkel. Következő áldozata Hanna (Hámori Gabriella) a szépséges balerina, akinél azonban nem működnek a korábbi módszerek. Az éjszakát Gárdos Péter drámája, az Uramisten zárja: főhőse Sajek Oszkár (Eperjes Károly) cirkuszi artista, akinek egy baleset miatt új műsor után kell néznie. Meg is találja a tökéletes attrakciót, a jégbe zárt ember világszámát, de az öreg szabadulóművész Lipi bácsi (Feleki Kamill) nem akarja megosztani vele a műsorszám titkait. Oszkár hiába könyörög, fenyegetőzik, az öreg nem enged.

Miklauzic Bence: A zöld sárkány gyermekei

Zsurzs Éva kedden vetített filmjében Öt férfi komoly szándékkal igyekszik meghódítani a fiatal könyvtárosnő, Mária (Bakó Éva) szívét, aki apróhirdetésben próbálja megtalálni az igazit. Az öt jelölt egy agronómus, egy külkereskedő, egy rendőri riporter, egy tanár és egy újságíró. Miklauzic Bence A zöld sárkány gyermekei című filmjét éjszaka tűzik műsorra, történetében Máté János (Rátóti Zoltán) egy elvált, pánikbeteg ingatlanügynök, aki azt a feladatot kapja a főnökétől, hogy adjon el egy külvárosi raktárházat. A helyszínre érkezve azonban kiderül, hogy a raktárt évek óta illegálisan használják a kínaiak. Vezetőjük Wu és János közt különös barátság alakul ki, a körülmények alakulása egymás mellé sodorja a két magányos férfit.

Kósa Ferenc: A mérkőzés

Kedden foci körüli izgalmak és indulatok várnak, a politikailag megosztott Magyarországon, 1956-ban. Kósa Ferenc A mérkőzés című drámájában ‘56 nyarán a megyei főkapitány, Rigó Dezső (Szilágyi Tibor) egy meccs után agyonveri az egyik bírót. Balla (Kozák András), a börtönből szabadult újságíró megírja a történetet, de a cikk már nem jelenhet meg, mert Rigó elviteti a férfit és az egyik tanút is elhallgattatja. A tragédiák spirálja Balla egész családját magával ragadja.

A csütörtök-péntek nem sok magyar filmet ígér, hétvégén azonban mindent hiányosságot bepótolnak a műsorszerkesztők. Tímár Péter újra szállodát nyittat az arra legalkalmatlanabb emberekkel a Zimmer Feri 2.-ben, de látható lesz Topolánszky Tamás lírai rövidfilmje a Levél Istenhez és Fábri Zoltán időtlen klasszikusa, az Isten hozta, őrnagy úr! is, melyet nyáron a szabad ég alatt is levetítettünk. A hétvége azonban főleg a gyermekeknek kedvez: egy animációs klasszikus (Vuk) és egy mesei felnövéstörténet (Ludas Matyi) mellett Palásthy György Hahó a tenger! című 1971-es gyerekfilmjét is levetítik. Főhőse Kovács Öcsi, akinek hamarosan kistestvére születik, de ahelyett, hogy a nagy hírt a szüleitől hallaná, barátnőjétől tudja meg az igazságot, és persze mélységesen felháborodik, hogy nem értesítették egy ilyen komoly dologról. Az estét egy magyar-angol koprodukcióban készült Koldus és királyfi feldolgozás zárja, Jancsó Nyika operatőri közreműködésével.

Gárdos Péter: Hajnali láz

A vasárnap a legfrissebb Oscar-díjasunk, a Mindenki vetítésével kezdődik, Deák Kristóf rendezésében. Őt Banovich Tamás varázslatos mesefilmje, Az eltüsszentett birodalom követi, főszerepben a kor legnagyobb sztárjaival, Soós Imrével és Krencsey Marienne-nal. Nekeresd ország vezetője a gonosz és buta király, aki ha valaki nem kíván neki jó egészséget tüsszentéskor, halállal sújtja a szegény embert. Az udvari jós egy nap rossz hírrel megy a király elé, miszerint egyetlen ember akad az országban, aki nem fél az ő hatalmától, egy szegény juhászlegény. A mesei háttérben elrejtett politikai tartalmak miatt, az 1956-ban készült film bemutatója annak idején elmaradt és több évtizedes cenzúra alá kényszerült. Délután Latabár Kálmán 1940-es komédiája, a Pepita kabát látható, majd az estét Zsombolyai János Pisztácia című drámája és Gárdos Péter három évvel ezelőtti romantikus drámája, a Hajnali láz zárja. Miklós és Lili – a haláltábort megjárt és túlélő két fiatal – levelezés során ismerkednek meg egymással. Találkozásuk előtt fél évig csak így kommunikálnak egymással, formálódó szerelmüket semmi sem akadályozhatja meg, még a fiú egyre súlyosbodó tüdőbetegsége sem. Gárdos Péter saját szüleinek történetét dolgozza fel.

november 6. hétfő

Kaméleon (r.: Goda Krisztina) / RTL Gold, 00:30
Uramisten (r.: Gárdos Péter) / Duna World, 02:30

november 7., kedd

Öt férfi komoly szándékkal (r. Zsurzs Éva) / M3, 14:15
Meseautó (r. Kabay Barna) / RTL Gold, 02:15
A zöld sárkány gyermekei (r.: Miklauzic Bence) / TV2, 02:20

november 8., szerda

Tihamér (r.: Málnay Levente) / Duna World, 11:40
A mérkőzés (r.: Kósa Ferenc) / Duna Televízió 23:55
Valami Amerika 2. (r.: Herendi Gábor) / Super TV2, 21:00

november 11., szombat

Zimmer Feri 2. (r.: Tímár Péter) / Film+, 09:15
Levél Istenhez (r.: Topolánszky Tamás) / Cinemax, 10:40
Isten hozta, őrnagy úr! (r.: Fábri Zoltán) / Duna Televízió 15:15
Vuk (r.: Dargay Attila) / Prime, 17:30
Hahó a tenger! (r.: Palásthy György) / M2, 18:15
Ludas Matyi (r.: Nádasdy Kálmán, Ranódy László) / M3, 19:40
Koldus és királyfi (r.: Giles Foster) / Story5, 21:00

november 12., vasárnap

Mindenki (r.: Deák Kristóf) / Cinemax, 09:15
Az eltüsszentett birodalom (r.: Banovich Tamás) / M3, 09:35
Pepita kabát (r.: Martonffy Emil) / Duna Televízió 15:40
Pisztácia (r.: Zsombolyai János) / M3, 19:40
Hajnali láz (r.: Gárdos Péter) / Duna Televízió, 21:10

Borítókép: Banovich Tamás - Az eltüsszentett birodalom