Az Isteni műszak rendezője a napokban kezdte el forgatni legújabb szatirikus vígjátékát, a Drakulics elvtárs-at. Walters Lili egy feltörekvő fiatal kémnőt játszik, akit a titkosszolgálat ráállít az Adjunk vért Vietnámnak! mozgalom nyugatról hazalátogató díszvendégére, Fábián elvtársra. A célszemély, Nagy Zsolt alakításában több hasonlóságot is mutat a hollywoodi Drakula filmekből ismerős Lugosi Bélával. Nagy Ervin kommunista James Bondként a legkülönfélébb titkosszolgálati módszereket bevetve próbál a végére járni, hogy tényleg egy szörnyeteg érkezett-e a Magyar Népköztársaságba. A filmben Balsai Móni, Thuróczy Szabolcs, Borbély Alexandra, Rába Roland, Trill Zsolt, Székely B. Miklós és Vinnai András is feltűnik.

Bodzsár Márk a forgatáson

A film forgatókönyvét Bodzsár Márk írta, Jakab Juli dramaturgként segítette a forgatókönyv elkészültét és a rendező munkatársaként a forgatásokon is részt vesz. A Terápia és az Aranyélet forgatókönyvírója, Tasnádi István szintén dramaturgként működött közre. Az operatőr Reich Dániel, aki Bodzsár Márk első filmjét, az Isteni műszakot is fényképezte, a látványtervező Ágh Márton (Delta, Fehér isten, Jupiter holdja), a jelmeztervező Füzes Eszter, a vágó Kovács Zoltán (A nyomozó, Isteni műszak, A Viszkis), a zeneszerző Keresztes Gábor, a producerek Pék Csaba és Tőzsér Attila.

A film készítése Instagramon is követhető

A Drakulics elvtárs-at a Filmalap összesen 463.000.000 forinttal támogatja, a forgatás 2018. február elejéig tart, a mozibemutató tervezett dátuma 2018 decembere.

Fotók: Gerő Elektra / Drakulics Filmgyártó Kft.

Forrás: MNF