A mézesheteiket boldogan töltő Béla és Gizike friss házassága kerül veszélybe egy, a férfi hűtlenségéről árulkodó papagáj miatt, Mártonffy Emil Egy pofon, egy csók című 1944-es vígjátékában. A gyermekét védő papa, mama, de még a lány húgai is közbelépnek, hogy rendbe hozzák a házasságot, míg persze ki nem derül, hogy az egész mögött a férfi volt kedvesének aljas bosszúja áll. A kor nagy színészei – Bilicsi Tivadar, Egry Mária, Csortos Gyula, Vaszary Piri, Déri Sári – tündökölnek a komédiában. A 2000 utáni évek azonban nem ilyen könnyedén adagolják a keserédes romantikát: Szajki Péter Intim fejlövésében négy férfi sorsa egyetlen éjszaka alatt keresztezi egymást egy szórakozóhelyen, ahonnan más nővel, más szexuális igényekkel indulnak tovább.

Szajki Péter: Intim fejlövés

A következő este a szerelem további formáját mutatja be Sas Tamás intim kamaradrámája, a Szerelemtől sújtva. A huszonéves Éván (Kovács Patrícia) a negyvenes és házas nevelőapjával (Máté Gábor) van viszonya, aki 13 éves kora óta szédíti a fiatal lányt. Monodráma a Presszó stílusában, Ragályi Elemér fényképezésével. Kedden Bujtor István és Mészáros Gyula egyik legnépszerűbb darabja az Ötvös Csöpi sorozatban, A Pogány Madonna is újra látható, melyben a Tihanyi Apátság múzeumából eltűnt arany Madonna szobor eltűnése után kezd el nyomozni Csöpi és Kardos doktor párosa.

Szerdán Till Attila tolószékes gengsztertörténete, a Tiszta szívvel mellett az 1981-es magyar Oscar-nevezett Bizalom is látható lesz, Szabó István rendezésében. Az 1980-as Berlinálén a Legjobb Rendező díjával jutalmazott film főhőse Kata (Bánsági Ildikó), akinek férje (Balázsovits Lajos) baloldali tevékenysége miatt illegalitásba kell vonulnia 1944 őszén. Új személyazonossággal érkezik meg Bíró János (Andorai Péter), az erdélyi menekült otthonába, aki feléhiába fordul kétséggel, kérdésekkel és bizalommal, a férfi ridegen elutasítja. Katának fokozatosan meg kell küzdenie a fallal, melyet János az illegalitásban töltött múltja és az emberek felé való bizalmatlansága miatt épített fel maga köré.

Szabó István: Bizalom

A héten másodjára pattan Ladába Ötvös Csöpi a Csak semmi pánikban, hogy a Balatonban talált második világháborús repülőgép roncs kincseit előbb szerezze meg a banditáknál, miközben a Kék szalagon is helytáll. De utána sem kell elhagyni a Balaton-partot, ugyanis a Fikász család is visszatér a televízióba, Tímár Péter kultikus filmje, a Zimmer Feri második részében. Pista és Csárli ezúttal egy romos kastélyt szeretnének szállodává alakítani, de miután a sikertelen nyitás után sem akar beindulni az üzlet, kísértetkastélyként próbálják beindítani a forgalmat, ami végre meghozza a várva várt sikert. Egész addig, amíg valóban fel nem tűnik egy szellem a színen.

100. születésnapját ünnepli a napokban Fábri Zoltán, a magyar filmtörténet egyik legnagyobb alakja, ennek örömére Két félidő a pokolban című alkotását is műsorra tűzik a héten. 1994-ben, Hitler születésnapján egy ukrán munkatáborban barátságos focimeccsre készül egy csapatnyi rab, a német katonák ellen. Edzőjüknek az egykori csodacsatárt, Ónodit teszik meg, aki eleinte nehezen áll rá, hogy amatőrökkel dolgozzon, de végül nem hagyja cserben a társait. Sinkovits Imre oldalán olyan további színészóriások láthatóak, mint Garas Dezső, Márkus László, Suka Sándor és Gera Zoltán. Ezen a napon vetítik még Dárday István és Szalay Györgyi road movie-ba ágyazott vígjátékát, a Nyugatról keletre, avagy a média diszkrét bája című filmet is, melynek főhőse egy ORION gyártmányú óriási televízió. Miután kisorsolják a készüléket, a tévé kalandosan elindul szerencsés tulajdonosa felé, egy isten háta mögötti kis faluba.

Dárday István, Szalai Györgyi: Nyugatról keletre, avagy a média diszkrét bája

Ma lenne 90 éves Révész György, Balázs Béla-díjas filmrendező is, őt egy könnyed romantikus vígjátékkal ünneplik meg a dobozban, szombat éjjel. A 2x2 néha 5 főhőse Tóth Panna, a fiatal tanársegéd, aki egy egyetemi vizsgán megbuktatja Kerekes András aranykoszorús sportrepülőt. A sors persze úgy hozza, hogy a repülőnapon éppen András gépével indul sétarepülésre a lány, amely egy bravúros mutatványnak köszönhetően egy fa tetején köt ki. A fiatalokat a közeledő vihar is egymás mellé sodorja, és a kezdeti ellenszenv egyre inkább vonzalommá alakul át mindkettőjükben. A főszerepben Ferrari Violetta és Zenthe Ferenc láthatóak, mellettük Makláry Zoltán, Kiss Manyi és Kállai Ferenc is feltűnik.

Csicskár Dávid: Uchebnik

Szombatról vasárnapra virradó éjjel a Hazatérés - Egy szabadságharcos története című dokumentumesszével és a hét utolsó napján vetített két másik filmmel is már a jövő hétfői évfordulóra készülnek, melyek mind 1956 alakjait járják körbe, különböző műfajban és hosszban. Elsőként Csicskár Dávid Uchebnik című rövidfilmje látható, amely a 2017-es Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon debütált. Főhőse egy csapat diák, akik 1956 októberében, a forradalom hevében elégetik orosz tankönyveiket, a csapatok bevonulásával azonban mindenkinek be kell mutatnia a könyvét az iskolában, különben kicsapják az iskolából. Egy fiatal fiú az idősebb, vagány srác segítségére siet, hogy ezzel elnyerje a bizalmát és tiszteletét. Demian József és Józsa Erika Melbourne 56’ - Olimpia és forradalom című dokumentumfilmjében ausztrál magyarok mesélik el emlékeiket az olimpiára érkező hazai sportolókról és a forradalomról. Részletesen foglalkoznak azzal is, hogy mennyiben járult hozzá a történelmi hatású olimpia, az ausztrál kommunista párt megszűnéséhez.

Október 16., hétfő

Egy pofon, egy csók (r. Martonffy Emil) / Duna World, 11:35
Seb (r.: Nagy Dénes) / HBO, 13:05
Intim fejlövés (r.: Szajki Péter) / Filmcafe, 21:00
Üvegtigris 3. (r.: Rudolf Péter) / Super TV2, 21:00

Október 17., kedd

A Pogány Madonna (r.: Mészáros Gyula, Bujtor István) / Mozi+, 14:00
Szerelemtől sújtva (r.: Sas Tamás) / RTL Gold, 00:30
Szerelmes sznobok (r.: Nemere László) / M5, 02:00
Szinglik éjszakája (r.: Sas Tamás) / TV2, 03:35

Október 18., szerda

Vuk 2. (r.: Gát György, Uzsák János) / Film+, 09:00
Tiszta szívvel (r.: Till Attila) / Cinemax, 21:30
Bizalom (r.: Szabó István) / Duna Televízió 23:25
Szeptember (r.: Horvai István) / M5, 01:30

Október 19.,csütörtök

Csak semmi pánik (r.: Szőnyi G. Sándor, Bujtor István) / Mozi+, 19:00
Zimmer Feri 2. (r.: Tímár Péter) / RTL Gold, 02:30

Október 20., péntek

Hippolyt (r.: Kabay Barna) / Duna Televízió, 20:25
Két félidő a pokolban (r.: Fábri Zoltán) / Duna Televízió, 22:06
Nyugatról keletre avagy a média diszkrét bája (r.: Dárday István, Szalai Györgyi) / M5, 21:15
Hazatérés: Egy szabadságharcos története (r.: Pigniczky Réka) / Duna Televízió 00:15
Hurok (r.: Madarász Isti) / HBO2, 00:35
Aglaja (r.: Deák Krisztina) / RTL Gold, 02:20

Október 21., szombat

Különös házasság (r.: Keleti Márton) / Duna World, 11:00
Előre! (r.: Erdélyi Dániel) / Filmcafe, 12:45
2x2 néha 5 (r.: Révész György) / Duna World, 02:30
Budapesti bevetés (r.: Dékány István) / M5, 17:40
Szent Péter esernyője (r.: Bán Frigyes, Vladislav Pavlovic) / M3, 20:20

Október 22., vasárnap

Dankó Pista (r.: Kalmár László) / Duna World, 11:15
Tisztelet a kivételnek (r.: Ráthonyi Ákos) / Duna Televízió, 13:10
Uchebnik (r.: Csicskár Dávid) / Duna Televízió, 14:30
Melbourne 56’ - Olimpia és forradalom (r.: Demján József, Józsa Erika) / Duna Televízió, 16:15
A martfűi rém (r.: Sopsits Árpád) / HBO2, 19:30

Borítókép: Fábri Zoltán - Két félidő a pokolban