"Léderer-ügy a címe. Egy volt tiszt szeretője és a feldarabolt hentesmester kamaradrámája, egy megtörtént bűneset alapján" - így jellemezte Bodzsár István producer Szász János készülő filmjét. A Sóhajok hídja a korábban prostituáltként dolgozó nő szemszögéből mutatja be a 20. század egyik legbrutálisabb budapesti bűntettét, a Léderer-ügyet, amiben Léderer Gusztáv katonatiszt és felesége hidegvérrel megölték a tehetős Kudelka Ferenc hentest.

A megtörtént eseményeken alapuló forgatókönyvet Szász János és Bodzsár Márk jegyzi, a főszereplők Gryllus Dorka, Nagy Zsolt és Hegedűs D. Géza lesznek. A cselekmény fő helyszínei egy vágóhíd, egy húsüzem, és egy bordélyház, az operatőr Máthé Tibor, a producerek Bodzsár Istán és Csutak Tamás. A Filmalap 494,5 millió forintos gyártási támogatásával megvalósuló forgatás januárban kezdődött el, amiről végre megérkeztek az első képek is!

 

A Léderer szerepét alakító Nagy Zsolt és a Kudelka szerepét alakító Hegedűs D. Géza, Salgótarján Rónabánya városrész (fotó: MTI, Kallos Bea)

 

A Mária szerepét alakító Gryllus Dorka, Rákosrendező vasútállomás (fotó: MTI, Kallos Bea)

 

Szász János Máthé Tiborral operatőrrel beszélget, Salgótarján Rónabánya városrész

(fotó: MTI, Kallos Bea)

A film a tervek szerint 2017 első felében kerülhet a mozikba.

(A cikkben szereplő képek forrása: MTI)
(Leadkép: Szöllősi Géza animációjának főcíme)