Drágán adják a szerelmet a hét első napján, Hamza D.Ákos 40-es években készült vígjátékában, a Ragaszkodom a szerelemhez című filmben. Dr.Bajor, az ügyvéd (Ajtay Andor) eljegyzi barátja titkárnőjét (Hidvéghy Vali). A korosodó ügyvéd lányának (Fényes Alice) azonban nincs ínyére, hogy apja egy fiatal nővel akar házasságot kötni. Úgy dönt, megleckézteti az öregét, és mivel korabeli romantikus vígjátékról van szó, nem lát más módot rá, mint elcsábítani apja barátját, a szintén túlkoros Árpád bácsit (Mihály Ernő). Az átverés persze túl jól sikerül, ugyanis szegény bácsi tényleg belehabarodik a cseles fruskába. Soron következő filmünkben az ÁNTSZ bizonyára nem fog örülni, hogy újra felhúzza a rolót a tópart leglekoppantabb büféje az Üvegtigris 2. részében. Lali, a büfétulaj és csökött barátai persze nem csak lángossal tömik magukat, hanem számtalan tökkelütött kalandba keverednek Rudolf Péter nagysikerű komédiájában, ami este kerül adásba.

Rudolf Péter: Üvegtigris 2.

Kedd hajnalban a tengerentúlra szakadt hazánk fia, Jóska és orosz barátja, Vlad kergetik az amerikai álmot Los Angelesben, hogy végül Christina Aguilera alakjában érjék utol, Csupó Gábor felnőtt nézőknek szóló animációs filmjében, az Immigrantsben. Szerdán igazi Para van, mert Lajos, a biztonsági őr (Csuja Imre) nyakig ül az adósságban, amit két napon belül rendeznie kéne egy alvilági kapcsolatokkal bíró műkereskedő felé. Annak érdekében, hogy ne kelljen idő előtt átköltöznie, hősünk a túlvilágról kér segítséget: három, paranormális jelenségekben jártas barátjával közösen ravasz tervet eszelnek ki Fazakas Péter 2008-as vígjátékában. Csütörtökön egy romantikus gettótúrát tehetünk a bemutatásának idején magyar South Parkként elkönyvelt, harsány rajzfilm, a Nyócker jóvoltából, ahol olyan digitalizált túravezetők mutatják majd utunkat, mint Szabó Győző és Badár Sándor. A történet szerint egy csapat helyi srác egy kis időutazás segítségével elintézi, hogy a kerület alatt hatalmas olajmező képződjön, ami jócskán megbolygatja a Józsefváros egyébként sem eseménymentes hétköznapjait.

 

Gauder Áron: Nyócker!

Pénteken Gyarmathy Líva klasszikus vígjátékában, az Ismeri a Szandi Mandit? című szatírában nyári gyakorlatra kísérhetjük a tizenéves Julit (Schütz Ila), aki egy modern vegyi üzemben kezd dolgozni, azonban a mintalétesítmény működése közel sem példaértékű: Juli hamar megtapasztalja, hogy a dolgozókat sokkal jobban izgatják saját apró elfoglaltságaik, mint a termelési verseny. A férfi dolgozók a női mosdóban kukkolásznak, az igazgató hajómodellezéssel van elfoglalva, a főmérnök (Kállai Ferenc) meg egész nap csak tévézik, a gyár igazi ura pedig nem más, mint a portásnő (Kiss Manyi), aki kapalendítéssel tanítja a lányokat a helyes munkamorálra. Sportos délelőttünk lesz szombaton: reggel egy laza Sparthatlont futhatunk Simonyi Balázzsal látványos dokumentumfilmjében, az ULTRÁban, majd a távoli, mégis oly ismerős Futbólia országában rúghatjuk a bőrt Puskás Ferenccel Keleti Márton filmjében, a Csodacsatárban. Vasárnap 120-as tempóra kapcsolunk Mariennel, a bankár leányával, aki nagy rohanásban éli mindennapjait, lassításra pedig csak az ifjú Tibor szerelme késztetheti.

Gyarmathy Lívia: Ismeri a Szandi Mandit?

Október 9. Hétfő

Ragaszkodom a szerelemhez, Duna World, 11:30

Üvegtigris 2. , Tv2, 21:00

Október 10. Kedd

Immigrants - Jóska menni Amerika, Film+, 04:45

Szerelempatak, HBO, 07:55

Hurok, HBO2, 19:30

Október 11. Szerda

Hyppolit, RTL Gold, 02:15

Para, Tv2, 02:35

Seb, HBO, 03:35

Magyar vándor, AMC, 17:30

A tanítványok, Duna, 23:50

Október 12. Csütörtök

Nyócker, AMC, 01:40

Megy a gőzös, RTL Gold, 02:30

Györgyike, drága gyermek, 11:10, Duna World

A Pogány Madonna, 18:50, Mozi+

Október 13. Péntek

A nagymama, Duna World, 11:30

Zimmer Feri, Duna, 20:25

Ismeri a Szandi Mandit?, M5, 21:05

Október 14. Szombat

ULTRA, HBO, 9:00

A csodacsatár, 11:15, Duna World

Micsoda éjszaka, 15:35, Duna

Játszani kell, M3, 20:35,

Ernelláék Farkaséknál, Cinemax2, 22:05

Október 15. Vasárnap

Micike és az Angyalok, M3, 09:40

120-as tempó, Duna World, 11:35

Déryné, 15:10, Duna

Körhinta, 21:00, Duna

 

Borítókép: A csodacsatár