Geoffrey Rush és Benicio Del Toro a fesztivál záróünnepségén, július 9-én veszik át a díjakat. "Megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy két rendkívüli színész, akiket évek óta mélyen csodálunk, elfogadta meghívásunkat Karlovy Varyba" - mondta Jiří Bartoška, a KVIFF elnöke. Az 56. alkalommal megrendezett fesztiválon 13 szekcióban több mint 160 játék- és rövidfilmet vetítenek, 34 filmet pedig világpremierben mutatnak be.

A Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon a világ filmművészetéhez való kiemelkedő művészi hozzájárulásért járó Kristály Glóbuszt Geoffrey Rush ausztrál Oscar-díjas színésznek adják át. A színész előtt tisztelegve vetítik A király beszéde, a Sade márki játékai és a Ragyogj! című filmeket.

Sade márki játékai

A fesztivál elnöki díját, amelyet olyan színészek, rendezők és producerek kapnak, akik alapvetően hozzájárultak a film és a mozi fejlődéséhez, Benicio Del Toro Oscar-díjas színész és producer kapja. A színész előtt tisztelegve a fesztiválon a Traffic és a Közönséges bűnözők című filmeket vetítik.  

Július 1. és 9. között rendezik meg az 56. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivált, melynek Horizons nevű, versenyen kívüli szekciójában két magyar koprodukcióban készült filmet vetítenek: Csuja László és Nemes Anna Szelíd, valamint Peter Strickland Flux Gourmet című különleges alkotásait. A Filmhu személyesen tudósít a fesztiválról.

Forrás: KVIFF