Egy tragikusra forduló hétvégi vadászat történetét meséli el az "első magyar szarvasvadászos thrillerként" emlegetett Víkend. Az erdélyi vadászkaland főszereplői harmincas éveikben járó budapesti sikeremberek, a történet az üzleti világ titkos játszmáinak szövevényes világában játszódik, a hazugságok egyre mélyebbre húzó örvényét mutatja meg. Gryllus Dorka és Simon Kornél sikeres ügyvéd házaspárt alakít a filmben, Lengyel Tamás az ügyvédnő ügyfelét, egy menő építési vállalkozót, aki az Árpa Attila által játszott karakterrel végezteti a piszkos munkát. A forgatókönyvet Gál Péter, Tóth Csaba és Mátyássy Áron jegyzi, a rendező Mátyássy Áron, az operatőr Győri Márk, a film producere Csortos Szabó Sándor és Pusztai Ferenc. A feszültséget a már említett színészeken kívül Vass Teréz, Kádas József, Kasvinszki Attila, Szabó Domonkos és Papp János adagolja.

vikendjelenet600

Mátyássy Áron rendező és Győri Márk operatőr Erdélyben (kép forrása)

A filmet több helyszínen, így például Erdélyben és a Bakonyban forgatták (utóbbiba mi is betekinthettünk, erről készült forgatási riportunkat ITT olvashatjátok), és egy ministáb még Indiába is elutazott. Magáról a forgatásról egyébként a stáb rendszeresen beszámolt, a produkció mikroblogján rengeteg fotó és apró háttérinformáció található.

A Víkend 2007-ben a Fade In által szervezett pitchfórumon elnyerte a legjobb kelet-európai forgatókönyv díját. A forgatókönyvbe most ti is beleolvashattok, benne Lengyel Tamás, Simon Kornél és Gryllus Dorka egyik jelenetével:

víkend részlet filmhu by magyarfilmhu