Olyan alkotókkal és alkotásokkal találkozhatunk, mint Rófusz Ferenc: Az utolsó vacsora, Papp Gábor Zsigmond Szabó Magdáról (Szabó Magda világsikere) és a Kodály módszerről (Kodály mindenkié) forgatott filmjei, de említhetjük Nagy Ernő Sass Sylviáról készült filmjét (Szivárvány havasán), vagy Dala István A Szentföld varázslatos világáról készült alkotását. Luther Márton életéről készült 10 részes sorozat utolsó két része is vetítésre kerül a filmfesztiválon. Műsorra tűzik a a Zsigmond Vilmos Filmfesztiválon legjobb dokumentumfilmnek választott A monostor gyermekei (r.: Zurbó Dorottya és Arun Bhattarai), valamint a Magyar Filmdíj 2019 legjobb dokumentumfilm díjat nyert Gettó Balboa (r.: Bogdán Árpád) című alkotásokat is.

Rófusz Ferenc: Az utolsó vacsora

A filmfesztivál szeptember 15-én a Kodály mindenkié (rendező: Kékesi Attila és Papp Gábor Zsigmond) című filmmel indul, és szeptember 22-én a Hűség (rendező Szekeres Csaba) című alkotás vetítésével zárul. Szeptember 18-án szerdán, tematikus napunkon a rövid fikciós, animációs filmek kerülnek vetítésre.

A zsűri négy kategóriában ad ki díjakat: a filmfesztivál fődíja, egész estés dokumentumfilm, rövid dokumentumfilm, rövidfilm (animációs, fikciós, kísérleti). Az ünnepélyes díjátadóra az utolsó vetítési napon, 2019. szeptember 22-én 19 órai kezdettel kerül sor. A vetítések időpontjáról és a vetítésre kerülő filmekről bővebben a fesztivál oldalán és a Papageno Ars Sacra Fesztivál különszámából lehet tájékozódni. 

Az előadások ingyenesek, nullás jegyek a mozi pénztárában 2019. szeptember 5-től igényelhetők.

Borító: A monostor gyermekei