Június 10-én kezdődik a Csak szex és más semmi, a Szabadság, Szerelem és a Kaméleon című sikerfilmeket jegyző Goda Krisztina új filmje, a Veszettek forgatása, melynek gyártását 693 millió forinttal támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap.

A 73 naposra tervezett forgatás Kazincbarcikán kezdődik, majd a nyár folyamán várpalotai és budapesti helyszíneken folytatódik. A Megafilm gyártásában készülő film, két vidéki fiú története, akik egy karizmatikus vezető hatására csatlakoznak egy rendvédelmi szervezethez, hogy így tegyenek a bűnözés ellen.

A fiúk szerepében ifj. Vidnyánszky Attila és Klem Viktor lesz látható. Ifj. Vidnyánszky Attila jelenleg még a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, a Pesti Színházban már több Shakespeare-darabban játszik; Klem Viktor a budapesti Radnóti Színház színésze, korábban feltűnt Török Ferenc Apacsok című filmjében.

A Veszettek történetének kulcsfiguráját, a karizmatikus vezetőt Fenyő Iván (Szabadság, Szerelem, Made in Hungaria, 9 és ½ randi) fogja alakítani. További fontos szerepekben Györgyi Anna, Molnár Piroska, Nyári Oszkár, Törőcsik Franciska, Bán Bálint, Béli Ádám és Fritz Attila is látható lesz.

A Goda Krisztina - Divinyi Réka alkotópáros ezúttal Czető Bernát László dramaturg és forgatókönyvíró Kakukk című kisregényét használta alapul a film forgatókönyvéhez. Az operatőr Babos Tamás lesz. A film producere Kálomista Gábor.

(Forrás: Filmalap)