Filmhu: A Berlinale előtt azt nyilatkoztad nekünk, hogy az éves horoszkópod szerint idén férjhez mész egy külföldihez, így azt gondolod, hogy Berlinben fogod megtalálni őt. Összejött? Vagy Karlovy Vary lesz az igazi helyszín?

Zomborácz Virág: Bár a horoszkópom azt ígérte, hogy májusban férjhez megyek, ez sajnos nem történt meg. Kezdek komolyan kételkedni benne, hogy egyáltalán tudományos alapokon nyugszik-e az asztrológia.

Filmhu: Hol voltál és mit csináltál épp, amikor megtudtad, hogy az Utóélet bejutott Karlovy Varyba?

Z. V.: Éppen minden figyelmemre szükség volt, mert már csak türkizkék és rózsaszín golyók maradtak, amikor Pusztai Ferenc, a producerem telefonált, és véletlenül bezártam az ablakot.

utolelet5 600
Gálffi László és Kristóf Márton az Utóéletben

Filmhu: Kinek mondtad el először, hogy bejutott a filmetek?

Z. V.: Senkinek, mert úgy volt, hogy ez hétpecsétes titok. Vannak, akik szerint könnyű titkot tartani, de szerintem ez nem igaz. Aztán, amikor már a második ember gratulált, igazolva éreztem ezt az elméletemet, és én is elmondtam mindenkinek.

zomboracz virag 600
Zomborácz Virág muskátlival

Filmhu: Hogyan készülsz a fesztiválrészvételre?

Z. V.: Mindenki nagyon izgatott. Sajnos a fesztivál ideje alatt a színészeink többsége próbál, külföldön vendégszerepel vagy forgat, de Csákányi Eszternek sikerült elkéredzkednie, így vele együtt kilencen megyünk Karlovy Varyba. Az elmúlt hetekben elkészült a film plakátja, Frank Rizzo csinált egy angol nyelvű sajtóanyagot, képeslapot és matricákat, amelyekkel majd lehet rongálni a műemlék épületeket, Mezei Áronnal pedig vágtunk egy trailert, ez nemsokára látható lesz az Utóélet facebook oldalán is. És szerencsére éppen elkezdődtek a leértékelések, úgyhogy miután sikerült legyőznöm a kinyúlt pamut ruhaneműk iránti vonzalmamat, vettem egy elegáns, fekete ruhát a premierre.Nézd meg az Utóélet mood videóját!

Filmhu: A hivatalos szakmai programokon kívül mire szakítasz még időt a városban? Kaptál már tippeket?

Z. V.: Köbli Norbert, aki korábban már járt ezen a fesztiválon, megesketett, hogy kipróbálom a fürdőzést. Az is elhangzott, hogy Karlovy Vary gyakorlatilag a Becherovka fővárosa, úgyhogy ennek is bizonyára lesznek következményei.

Filmhu: Van olyan Karlovy Varyba beválogatott film, amit különösen meg szeretnél nézni?

Z. V.: A Szabadesés és a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan premierjén biztosan ott leszek, illetve az East of the West szekció filmjeit is jó lenne mind megnézni. Jessica Hausner Amour Fou című filmjére nagyon kíváncsi vagyok, előző munkáját, a Lourdes-ot imádtam.

utolelet KV filmunio 600
Az Utóélet stábja Karlovy Varyban (forrás: Magyar Filmunió)

Filmhu: Télen részt vettél a Berlinaléhoz kapcsolódó Cinema Totalon, de Cannes-ban is pitcheltél már. Jelentenek valamilyen magabiztosságot ezek a szereplések most, Karlovy Varyban?

Z. V.: Ez lesz az első alkalom, amikor egy moziteremnyi idegen megnézi az Utóéletet. Évek óta dolgozunk rajta, rengeteg ember munkája benne van, és rajtam a felelősség, hogy sikerült-e, milyen visszhangot kap, fognak-e nevetni a nézők... Szóval baromira izgulok. Kár, hogy nem lehet az egészet mondjuk inkább e-mailben intézni.A forgatáson jártunk

Filmhu: A Turista című filmterveddel hogy állsz?

Z. V.: Egy időre félretettem, hagytam pihenni. Remélem, Karlovy Vary után lesz okom újra elővenni – hiszen minden egyes utazással gyarapodhat a kapcsolódó élményanyag.

Olvass még több cikket és interjút a fesztiválról!

utoelet plakat 500