A Szegény páráknak kiosztott 4 Oscar fényében még inkább igaz, hogy a kortárs film egyik legizgalmasabb rendező-színész párosát alkotja Jorgosz Lanthimosz és Emma Stone. Akik a jelek szerint tényleg élvezik a közös munkát, hiszen idén nyáron már a harmadik filmjük kerül a mozikba.

A Szegény párák magyarországi forgatása után New Orleansba ugrottak át a Kinds of Kindness című, három epizódból összeálló antológiafilm kedvéért. Az első előzetes a történetet homályban hagyja, helyette kapunk eltökélt száguldást, parkolóban táncoló Stone-t és Willem Dafoe-nak egy nagy pofont lekeverő Margaret Qualley-t. Valószínűleg ez sem lesz kevésbé furcsa film, mint Lanthimos korábbi alkotásai.

Az előzetessel együtt kiadott szinopszis viszont ad némi kapaszkodót a látottakhoz. Egy tripichonhoz, vagyis egy három képből álló szárnyas oltárhoz hasonlítják benne a filmet, és három főszereplőt neveznek meg benne: egy férfit, aki megpróbálja átvenni az irányítást, a saját élete felett; egy rendőrt, aki szerint a tengeren eltűnt, majd visszatért felesége olyan, mintha egy másik személy lenne; végül pedig egy nőt, aki egy különleges képességekkel bíró, ezért szellemi vezetőnek is alkalmas személyt keres.

Dafoe és legutóbb a Szökevény csajokkal feltűnést keltő Margaret Qualley már a Szegény párákban is szerepelt, az Eufóriával berobbanó Hunter Schafer és Jesse Plemons (A kutya karmai között, Megfojtott virágok) viszont most dolgozott először Lanthimosszal.

A filmet Lanthimos Efthimis Filippouval közösen írta, aki már a Kutyafog, az Alpok, A homár és a Szent szarvas meggyilkolásán is dolgozott forgatókönyvíróként. A régi írótárs reaktiválása miatt is érezhette azt Dafoe, amit egy korábbi interjúban elmondott, hogy ez a Szegény páráknál jóval kisebb léptékű produkció, és inkább a korai Lanthimos-filmekhez fog hasonlítani.

Az amerikai mozis premiert június 21-re tűzték ki, ebből sokan arra következtetnek, hogy a világpremiert a cannes-i fesztiválon tartják meg májusban. Magyar bemutatóról még nem érkezett hír. A Lanthimos-Stone vonat pedig robog tovább, már azt is lehet tudni, hogy a következő projektjük egy dél-koreai sci-fi, a Mentsétek meg a zöld bolygót! remake-je lesz.