A félénk pénztárosnő, Lauretta (Rainer-Micsinyei Nóra) és akaratos anyja (Murányi Tünde) kettesben élnek egy panellakásban. Amikor az asszony takarítás közben összeesik otthon és kórházba kerül, Lauretta számára szép lassan feltárul egy addig ismeretlen világ. Vakrandira megy, edzeni kezd, újra kedvet kap az énekléshez és próbálja élvezni az életet, miközben becsülettel hallgatja tovább az anyja panaszait, csak most már a telefonon keresztül. Egyik nap az anyja cuccai közt egy olyan levélre bukkan, ami az egész addigi életét megváltoztatja.  


Brauner Máté nem először vett részt a Friss hús válogatásában: Előbb adtam című parádés kisfilmje Rába Roland főszereplésével 2014-ben szerepelt a fesztiválon. A Lauretta forgatókönyvét Ászity Boglárka és Brauner Máté írta, az operatőr Bálint Dániel, a producerek Angelusz Iván, Dreissiger László, Fekete Réka és Osváth Gábor. A film vasárnap este, 23:10-kor, és hétfő hajnalban, 03:45-kor lesz látható az M2 műsorán.

Lauretta / rövidfilm / 19 perc

Időpont: 2018.7.22. / 23:10 / M2

Rendező: Brauner Máté. Forgatókönyv: Brauner Máté. Operatőr: Bálint Dániel. Vágó: Tokár Dániel. Szereplők: Rainer-Micsinyei Nóra, Kardos Róbert, Harsay Gábor, Váradi Eszter Sára, Nádasi László Iván