A Békeidő egy film-antológia, drámaisága mellett a Hajdu Szabolcsra oly jellemző finom humor hatja át a történeteket. A főbb szerepekben Sárosdi Lilla, Szabó Domokos, Hajdu Lujza, Hajdu Szabolcs, Schilling Árpád, Wrochna Fanni, Földeáki Nóra és Török-Illyés Orsolya láthatóak. Ma reggeltől a Vimeo-n, regisztráció és bankkártyás fizetés után, csak Magyarországon és Romániában (választható román és angol felirattal) érhető el.

A film egy speciális oktatási projekt keretein belül valósult meg a Látókép-Production és a kolozsvári Filmtett Egyesület együttműködésében. A stáb és a színészek egy része nagy tapasztalattal rendelkező filmes szakemberekből állt, akiknek vezetésével romániai és magyarországi filmiskolák diákjai tapasztalatot szerezhettek egy nagyjátékfilm elkészítésében. 

Forrás: Látókép-Production

Aki az elsők között szeretné látni a Kristály Glóbuszt nyert rendező új alkotását, vasárnap éjfélig kedvezményesen, 3.99 USD-ért (kb. 1200 forintért) kölcsönözheti a filmet 24 órára, utána 4.99 dolláros áron (kb. 1600 Ft) lesz hozzáférhető. További kedvezmények a film FB-oldalán jelennek majd meg.

„Hajdu Szabolcs és Török-Illyés Orsolya megint lerakott ide egy független filmet. Egy pillanatképet, egy esszét arról, ahogyan látják azt, amiben élnek. Óriási teljesítmény, és nagyon örülök annak, hogy a mai valóságról mesélhettünk valamit. Mivel film, minden tíz évben érdemes lesz ránézni, hogy mi változott ahhoz képest, ahogyan mi láttuk a kétezer tízes éveket” – mondta Schilling Árpád, a film egyik fontos szereplője.

Forrás: Látókép-Production

Szabi szövegeit mondani nagy élmény, nagyon pontosan instruál és viszi a színészt a jelenetben. Könnyű és örömteli volt ezzel a szöveggel bánni, néha pont az ebből fakadó túllelkesedés okozta a nehézséget is. Az egyik jelenet felvétele közben a stábnak sajnos többször is le kellett állnia miattam, mert nem tudtam uralkodni a röhögőgörcsön, ami elkapott a partnerem szövege hallatán!” – nyilatkozta Sárosdi Lilla.

Alkotóként nehezen tudok addig továbblépni, míg egy munka nem találkozik a közönséggel, ezért is döntöttünk a forgalmazás új útja mellett. Másrészt izgalmas dolog, hogy csinálunk egy online premiert. Tudomásom szerint magyar filmet így még nem mutattak be” – mondta Hajdu Szabolcs rendező-producer. 

Forrás: Látókép-Production