Ha vállalkozó kedvű vagy, van egy lakásod és egy mozirajongókból álló baráti társaságod, most az otthonod kényelmében nézhettek meg olyan filmeket, melyeket moziban nem – vagy csak alig láthattok. Ráadásul két alkotást, Halász Glória az indiai savtámadásokról szóló Rupa butikja című dokumentumfilmjét és Lichter Péter Üres lovak című kísérleti játékfilmjét premier előtt láthatjátok saját otthonotokban.

A moziélmény mellé izgalmas beszélgetésekkel is szolgál a Soldivision, alkotókkal és szakértőkkel mélyedhettek el az általatok választott film háttérvilágában. Arról sajnos nem szólt a forgalmazó közleménye, hogy pontosan kiket lehet megrendelni a vetítéshez.

Képkocka az Üres lovak címú filmből

A vetítés feltételei:

  • Elmúltál 18 éves.
  • Kölcsöndíjszerződést kötsz a film alternatív terjesztőjével.
  • Vállalod, hogy február 1. és 10. között az alternatív terjesztővel előre egyeztetett napon és időpontban tartod meg a vetítést.
  • A vetítési helyszínen rajtad és segítőtársadon kívül legalább 20 fizető nézőnek biztosítasz kényelmes filmnézési lehetőséget, vagy kisebb helyszín és/vagy alacsonyabb létszám esetén kifizeted a 20 főre eső jegybevétel szerinti minimál garanciát.
  • Biztosítod a vetítéstechnikát (projektor, hangrendszer, vászon vagy vetítésre alkalmas falfelület), amely beszerzésében szükség esetén az alternatív terjesztőtől is segítséget kérhetsz.
  • Vendégeid a vetítés kezdetéig megvásárolják a helyszínen a 2000 Ft-os belépőjegyet.


Amennyiben a felsorolt feltételeknek teljesíthetők számodra, a soldivisionfilm@gmail.com e-mail címen jelentkezhetsz a február 1. és 10. között tartandó vetítésekre.

A választható filmek listája:

 

Premier előtt: RUPA BUTIKJA (Rupa’s Boutique)
magyar-indiai dokumentumfilm, 52 perc, 2017

Az indiai Agra városában élő Rupa gyermekkora óta divattervező szeretett volna lenni. A rangos nemzetközi díjakkal – többek között az ENSZ által is – kitüntetett filmben az ő és társai történetét ismerjük meg, akik hozzá hasonlóan savtámadás áldozataivá váltak, de a tragédiát követően talpra álltak, és az álmaikba kapaszkodva megtalálták a visszautat az életbe.

 

Premier előtt: ÜRES LOVAK és THE RUB
magyar kísérleti filmek, 67 és 62 perc, 2019 és 2018

Lichter Péter legújabb kísérleti játékfilmje, az Üres lovak két legendás filmrendező, Kertész Mihály és Bódy Gábor halál utáni beszélgetéséről szól. A Mácsai Pál és Rába Roland által megformált kísértetek szellemes párbeszédét régi hollywoodi klasszikusok, illetve szerzői és avantgárd munkák asszociatív kollázsa kíséri.

 

A Berlinalén debütált The Rub című film William Shakespeare Hamletjének pszichedelikus adaptációja, mely több száz kézzel festett, roncsolt 16 és 35 mm-es filmtekercs felhasználásával készült. Hamlet monológjai Nádasdy Ádám új fordításában és az elsősorban rendezőként ismert Hajdu Szabolcs előadásában hallhatók.

A MONOSTOR GYERMEKEI (The Next Guardian)
bhutáni-magyar-holland dokumentumfilm, 74 perc, 2017


Gyembó és Tashi átlagos tinédzserek Bhutánban, az utolsó buddhista királyságban. Apjuk reméli, hogy fiának adhatja tovább a monostor őrzésének szent feladatát. Eközben lánya, Tashi, profi focista karrierről álmodik, és egyre nyíltabban fejezi ki fiús identitását. A Zsigmond Vilmos Fesztivál legjobb dokumentumfilmjének választott alkotásban egy olyan bhutáni család érzékeny portréját láthatjuk, amelyben a generációk közötti szakadékhoz csak a családtagok egymás iránti szeretete mérhető.

 

GENEZIS
magyar dráma, 120 perc, 2018


A Berlinben bemutatkozó Genezis történetének középpontjában egy roma kisfiú áll, akinek gyerekkora drasztikusan véget ér, amikor egy brutális támadásban elveszíti a családját. A munkájába temetkező sikeres ügyvédnő felettese nyomására elvállalja a rasszista gyilkosságsorozat egyik vádlottjának védelmét. A nyomozás során megismerkedik az ügyben tanúként résztvevő kisfiúval, és ez a találkozás mindkettejük életét gyökeresen megváltoztatja.

ÍGY CSAJOZZ EGY FÖLDÖNKÍVÜLIVEL (How to Talk to Girls at Parties)
angol-amerikai vígjáték, 102 perc, 2017, 16 éven aluliak számára nem ajánlott


A 2017-es Cannes-i fesztivál egyik kedvence, amiben Nicole Kidman őrült punkként, Elle Fanning pedig elragadó űrlényként jelenik meg, az első szerelem mindent elsöprő erejéről, és az univerzum legnagyobb rejtélyéről mesél. Egyszerre sci-fi, szexkomédia és korrajz a punk születéséről, a lázadás kultuszáról.

borítókép: Elle Fanning az Így csajozz egy földönkívülivel című filmben