A vasárnap délelőtt támadó kínzó másnapot nevetéssel könnyedén elűzheted, csak ülj be a Csinibabá-ra, és dúdold együtt Lovasival, hogy most egy kicsit szomorkás a hangulatom. Tímár Péter zenés vígjátéka után is megmarad a könnyed hangulat a sátorban, a Brazilok-ban Farkas Franciska vezetésével nézhetsz végig egy izgága falusi focibajnokságot. Estére beköltözhetsz Nagy Ervin mellé a börtönbe, a Valami Amerika 3-at vetítik a Sziget mozijában.

Farkas Franciska a Brazilok című filmben (fotó: InterCom)


Hétfőn Latinovits Zoltánnal indul a program, Fábri Zoltán Isten hozta, őrnagy úr! című klasszikusával köszöntheti az új hetet. Aztán rácsodálkozhat arra, hány milyen sok olyan fiatal magyar filmes van, akinek még nem ismert a neve, de rendkívüli tehetségek – rövidfilmes válogatást vetítenek a sátorban.

Na jó, Deák Kristóf neve biztosan ismerősen cseng az Oscar miatt, de hallott már Kovács Istvámnól, akinek legújabb kisfilmje Szarajevó ostromát idézi fel? Vagy Kis Hajniról, akinek a Last Call című alkotása elnyerte a Friss Hús Rövidfilmfesztivál fődíját? Vasárnap délután megismerkedhet velük, este pedig visszautazhat a két világháború közötti magyar főváros macskaköves utcáira, fülledt mulatóiba a Budapest noir segítségével.

Képkocka a Jupiter Holdja című filmből (fotó: InterCom)

A Sziget utolsó napján is megéri a #CinemaHungary sátra felé venni az irányt. Egy gyerekkori kedvenc, a Szaffi lesz az első film, majd jön a Pappa Pia, amely megfelelő mennyiségű alkohollal szintén emlékezetes filmélmény tud lenni. Az idei Szigetet Mundruczó Kornél búcsúztatja el a Cannes-ban debütált és virtuóz jelenetekkel teli Jupiter Holdjá-val.

Augusztus 12., vasárnap

12:00 A Filmarchívum kincseiből: Csinibaba
14:00 Brazilok
23:00 Valami Amerika 3

Augusztus 13., hétfő

12:00 A Filmarchívum kincseiből: Isten hozta, őrnagy úr!
14:00 Válogatás a Friss Hús rövidfilmfesztivál díjnyertes filmjeiből
23:00 Budapest noir

Augusztus 14., kedd

12:00 A Filmarchívum kincseiből: Szaffi
14:00 Pappa Pia
23:00 Jupiter Holdja