2015 márciusában került moziforgalmazásba a Kodály Method alkotóinak új projektje: a közösségi finanszírozással készült, 18 zenekar és többszáz zenész részvételével létrehozott videoklip-folyamot leköltöztették a Balaton partjára, hogy méltóképpen zárják a népszerű zenés sorozatot. Ebből született meg a maga nemében egyedülálló, élőzenés úti-dokumentumfilm, a Balaton Method, mely egyszerre ünnepli a magyar zenei szcéna egyéniségeit, a játékos filmkészítést és a magyar tenger különleges adottságait. Még aki ától cettig ismeri a Balaton összes strandját, kikötöjét, kompját és lángossütőjét, neki is új perspektívá(k)ban jelenhet meg a tó az alkotók és a zenészek közreműködésének köszönhetően.

Az Elefánt a Balatonban / Fotó: Balaton Method

Annak idején többször is foglalkoztunk a Balaton Methoddal: Szimler Bálinttal és Rév Marcellel többek között a közösségi finanszírozás rejtelmeiről is beszélgettünk, kritikánkban pedig kultikus zenés dokumentumfilmünk, az Extázis 7-10-ig emlékét is felidéztük. A duplalemezes DVD elnyeréséhez első körben az alábbi kérdés megválaszolására van szükség. (Ehhez az említett interjú és kritika elolvasása is segítséggel szolgálhat.)


Mi volt a címe Szimler Bálint és Rév Marcell Cannes-ban is bemutatott rövidfilmjének?


A válaszokat február 14., szerda éjfélig várjuk a filmhu@forum.film.hu címre küldött e-mailben, a tárgyban a következővel: Balathon Method játék. A helyesen válaszolók közül sorsoljuk ki azt a három szerencsést, aki gazdagabb lesz a filmet forgalmazó Boddah által felajánlott kiadvánnyal. A nyerteseket e-mailben értesítjük!