Ezúttal Osváth Gábor producer ajánl hétvégére néznivalót, akinek olyan filmek fűződnek a nevéhez mint az Itt vagyok, a Kovács István rendezésében készült Betonzaj, Hartung Attila Ischlere, vagy a magyar zenét és tengert ünneplő Balaton Method, idén pedig a fesztiválokat sorra nyerő Superbia és LOVE. A Filmfabriq produkciós cég egyik alapítótagja, és Szimler Bálinttal, Rév Marcellel és Bucsi Rékával a Boddah filmkészítő cég és alkotói műhely vezetője is egyben – többek közt nekik köszönhető az amerikai (de magyar származású) stand-up komikus zseni, Louis CK. budapesti fellépése is.

„A #Sohavégetnemérőst már láttam a premieren, de szívesen újranézném "igazi" közönséggel is - több ismerősöm aki plázában vagy vidéken látta, egészen elképesztő "együttmenésről" beszélt a nézők részéről. Remélem a mozik sokáig műsoron tartják, mert a film megérdemelné, hogy az ünnepek környékén tovább menetelhessen afféle "sleeper hit'-ként.

Azt már sokan és sokhelyütt megírták, de szerintem is nagyon izgalmas és hasznos, hogy és ahogy ez a film elkészült: egy független film fiataloknak. És főleg örömteli, hogy ennyire szerethető és szórakoztató lett. Piaci alapokon létrejött film, ahol még a termékmegjelenítés sem zavaró. Persze elfogult vagyok, mert a rendező, Tiszeker Dani nagyon régi barátom, szóval drukker voltam. (Az egykori ELTE-s évfolyamtársak közül így immáron nem csak Reisz Gábornak van nagyfilmje, és ez a lista tovább bővül majd Szeiler Péterrel és Lichter Péterrel, akikkel izgalmas futó projektjeink vannak.)

Általában hétvégéken van időm moziba járni, és most több megnézendő film is felhalmozódott - az Én, Daniel Blake, A szobalány és az Éjszakai ragadozók a legnagyobb elmaradásaim. És közben még kedvenc sorozataimmal is rosszul állok. Ezek közül egy van, amit mindenképp kiemelnék, mert kevesen ismerik: a Please Like Me c. ausztrál sorozat az egyik legcsodálatosabb dolog, ami tévére készült az utóbbi években."


Fotó: Valuska Gábor