A Veszélyes lehet a fagyi egy nyers, de szentimentális történet egy egypetéjű ikerpárról, akiket ugyanaz a férfi zökkent ki a megrekedt élethelyzetükből. Egy bonyolult testvéri viszony, két szemszögből. A filmet Szilágyi Fanni rendezi, a forgatókönyvet Lányi Zsófi írta. A 26 napos forgatás nyári szakasza a hét elején kezdődött Budapesten, a film októberben még további 8 napot forog. 

A főszereplő ikerpár mindkét tagját Stork Natasa (Isteni műszak) alakítja, az ikrek életét felforgató darukezelőt Patkós Márton játssza, Szabó Máté és Bódi Magdi is fontos szerepben lesz látható.

Stork Natasa a forgatáson (fotó: Tóth Fabó)

A forgatás előkészítésén már régóta dolgozik a stáb, a karantén miatti kényszerű halasztást is kihasználva. A film operatőre Szilágyi Gábor, látványtervezője Tasnádi Zsófia, vágója Ördög Zsófia. Szilágyi Fanni operatőrként végezte alapszakos tanulmányait a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, majd rendező szakon folytatta a mesterképzést, rendezői diplomafilmje a Borbély Alexandra főszereplésével készült Minden vonal volt.

Emlékezetes és eredeti hangú rövidfilmjeivel jelentős sikereket ért el, a Kamaszkor végé-vel 2015-ben megnyerte a Friss Hús fesztivál fődíját. Az elmúlt években tévésorozatokat rendezett, köztük az Ízig-vérig-et (Herendi Gáborral közösen) és a Bátrak földjé-t.

Szilágyi Fanni  (fotó: Tóth Fabó)

Nőkről szeretnénk mesélni, akik azt hiszik nem érdekesek, de persze iszonyú érdekesek. Érdekel, hogy milyen az, ha a nagyon hétköznapi közegben történik a kín, - mert tele van az élet ilyen helyzetekkel. Ahol rosszul döntünk vagy jól, vagy inkább sehogy, és mindegyiktől lehet szenvedni. Ahol nem zuhogó esőben üvöltve sírja el magát valaki, mert épp megszakadt a szíve, hanem mosogatás közben, és csak csendben, hogy ne hallják. És közben pont elkezdődik a legrosszabb szám is a rádióban és igazából az egész halmaz inkább nevetséges” – nyilatkozta készülő mozifilmjéről Szilágyi Fanni korábbi interjúnkban

A Nemzeti Filmintézet 67 millió forintos támogatásával készülő Veszélyes lehet a fagyi 2021-ben érkezik a mozikba, producerei Pataki Ágnes és Kenesei Edina.

Forrás: NFI/ Borító: Stork Natasa (Fotó: NFI)