A Nemzeti Filmintézet támogatásával megvalósult Hat hét az érettségi előtt álló, nehéz anyagi körülmények között élő tinédzser lány történetét dolgozza fel, aki, miután teherbe esik, úgy dönt, örökbe adja kislányát egy hosszú évek óta várakozó párnak. Bár a lány eleinte úgy érzi, profi asztaliteniszező karrierje érdekében a legjobb döntést hozta, a szülés után elbizonytalanodik. A jogszabály alapján mindössze hat hét áll rendelkezésére arra, hogy meggondolja magát, amely az örökbeadó és fogadó szülőknek is érzelmileg rendkívül megterhelő időszak.

Az Arras-i Franciaország nagy népszerűségnek örvendő fesztiválja, idén november 3. és 13. között tartották meg. A Hat hét főszerepét Román Katalin alakítja, aki nemrég Isztambulban a Boszporusz Filmfesztiválon elnyerte a legjobb alakítás díját. A megrázó filmet a nemzetközi közönség a szarajevói és a varsói fesztiválokon már láthatta, és ősszel elnyerte a miskolci CineFest nagydíját.

 

Hat hét rendezőjének állandó alkotótársa Vincze Máté Artur, a film forgatókönyvet az alkotópáros Daoud Dániel forgatókönyvíróval közösen írta. A film producere Romwalter Judit, operatőre Dévényi Zoltán, vágója Hargittai László és Vághy Anna, jelmeztervezője Szlávik Juli, zeneszerzője Sperling Andor, hangmestere Tőzsér Attila, látványtervezője Valcz Gábor.

Külön cikkekben számoltunk be a Larry és az Egy mindenkiért hétvégi győzelméről: Bernáth Szilárd első nagyjátékfilmje két díjat nyert Cottbusban, Muhi András Pires sportfilmje pedig Milánóból hozta el a fődíjat.

címlapkép: Vincze Máté Artur, Szakonyi Noémi Veronika és Román Katalin az Arras-i Filmesztiválon