A Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert FICTS (Fédération Internationale Cinéma Televison Sports) évről évre díjazza azokat a mozgókép alkotásokat, amelyek a sportkultúrát és az olimpiai értékeket népszerűsítik. Az idén 40. alkalommal megrendezett nemzetközi filmes esemény szakmai zsűrije november 13-án, vasárnap este 5 kontinens legjobb alkotásait díjazta a milánói Palazzo Lombardiában.

„Olyan filmet akartunk készíteni Áronnal, amely felér egy sportteljesítménnyel. Köszönöm a magyar vívó társadalomnak, a stábnak, és az összes támogatónknak, hogy velünk voltak ebben a maratoni vállalásban” – nyilatkozta a rendező korábban. Szilágyi Áron három olimpiai arany után a karrierjéből még hiányzó egyéni világbajnoki címet is begyűjtötte idén, és most a felkészülését bemutató Egy mindenkiért című dokumentumfilm a sportfilmek világbajnokságát is megnyerte. A díjat Muhi András Pires személyesen vette át Milánóban.

 

Az Egy mindenkiért az ELF Pictures és a Bulb Cinema koprodukciójában készült 2016-2021 között, a Nemzeti Filmintézet, a Future FM, és a Generali támogatásával, a Strongaa-val és a Romis Mozival együttműködésben. A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült Egy mindenkiért megtekinthető a Filmio kínálatában, és eredeti zenéje, melyet Kalotás Csaba jegyez Áron címmel, hallgatható a Spotify-on.

Külön cikkekben számoltunk be a Larry és a Hat hét hétvégi győzelméről: Bernáth Szilárd első nagyjátékfilmje két díjat nyert Cottbusban, Szakonyi Noémi Veronika drámája pedig Arras-ban duplázott.

címlapkép: Muhi András Pires átveszi a díjat Milánóban