A kedd a romantika és az érzelmek jegyében telik. A korai órákban Goda Krisztina romantikus vígjátéka, a Csak szex és más semmi látható, Schell Judit és Csányi Sándor párosával. Dóra (Schell Judit) színházban dolgozik, ám legfőbb vágya az, hogy végre férjhez mehessen a megfelelő férfihez, akivel aztán családot alapíthatnak. Csakhogy vőlegényéről kiderül, hogy már van felesége, amit valahogy elfelejtett megemlíteni neki. A csalódott lány így legjobb barátnőjéhez (Dobó Kata) fordul tanácsért, aki azt javasolja neki, hogy adjon fel társkereső hirdetést. Dóra szerelmi élete azonban nem válik könnyebbé, mert több olyan férfi is beleakad a kivetett hálóba, aki tetszik neki: Tamás, a jóképű színész (Csányi Sándor), Ali, a török kifőzdés (Czapkó Antal) és Péter, a zeneszerző (Seress Zoltán). Arra viszont magának kell rájönnie, hogy melyikük jelenti a valódi szerelemet.

Goda Krisztina: Csak szex és más semmi

Ebéd után Zsombolyai János 90-es években készült tévéjátéka, a Pisztácia mesél arról, hogyan képes a pénz megrongálni még a szoros családi kapcsolatokat is, a főszerepeket pedig Kováts Adél, Hernádi Judit és Gállfi László játsszák. Este nyolckor Ujj Mészáros Károly különleges vígjátéka kalauzol minket el egy alternatív 70-es évek Budapestjére, ahol Liza, a rókatündér táncdalokkal és a japán mitológiával átitatott szerelmi kalandjait ismerhetjük meg. Az utóbbi évek leghangulatosabb magyar romantikus vígjátékában Balsai Mónika az önmagát elátkozottnak gondoló Lizát, Bede-Fazekas Szabolcs szerelmes rendőrnyomozót, David Sakurai pedig egy énekes szellemét alakítja.

Ujj Mészáros Károly: Liza, a rókatündér

Szerdán ismét Schell Judittal találkozhatunk, ezúttal Till Attila első rendezésben, a Pánik című vígjátékban, amelyben többek között a Budapest Noir főszereplője, Kolovratnik Krisztián is remek alakítást nyújt. Éjszaka Szabó Ildikó megindító drámája, a Gyerekgyilkosságok kerül adásba. A 12 éves Zsolt (Tóth Barnabás) alkoholista nagymamájával, Bizsuval (Kállay Ilona) él együtt egy Duna parti bérházban. Mivel édesanyja magára hagyta a magatehetetlen idős nővel, Zsoltnak kell gondoskodnia az egykori primadonnáról. A magányos Zsolt sokat kóborol a folyóparton, ám egy nap megismerkedik Julival, aki nevelő intézettből szökött. Zsolt beleszeret a lányba, akiről kiderül, hogy várandós. Juli egy vasúti kocsiban hozza világra gyermekét, de a kicsi halva jön a világra. Zsolttal a Dunába helyezik a testet, ám az esetnek tanúja is akad, aki feljelenti őket a rendőrségen. Csütörtökön Fazekas Lajos krimije, az 1977-es Defekt kerül elő a lezárt bűnügyek archívumából. Kern András alakítja a fiatal és ambiciózus rendőrnyomozót, akinek figyelmét felkelti, hogy sorozatban tűnnek el magányosan autózó fiatal hölgyek a félreeső útszakaszokon. Miközben a legutóbb megtalált kocsi gazdájának nyomában jár, a kapitányságon egy fiatal nő adja fel magát azzal, hogy az éjszaka meggyilkolt egy idegen férfit.

Szabó Ildikó: Gyerekgyilkosságok

Péntek délelőtt a Kádár-rendszer idejében játszódó vígjáték, az Előre! címével ellentében visszafelé repít minket az időben. Kutas (Váta Zoltán) és Kerekes (Gáspár Zoltán) egymás tökéletes ellentétei. Előbbi szamizdat-gyártó ellenzéki, utóbbi pedig kerületi párttitkár. Fiaik mégis jó barátok, ezért sokszor kénytelenek elviselni egymás társaságát. Amikor a gyerekek iskolai táborba indulnak, a két apa is velük tart, de legfőképp csak azért, mert mindketten szeretnék meghódítani a fiatal és csinos tanárnőt, Juli nénit. (Marozsán Erika). Este Csányi Sándort gázolja el a hirtelen jött szerelem Orosz Dénes vígjátékában. A Coming Out főhőse Erik (Csányi), a homoszexualitását nyíltan vállaló rádiós személyiség, aki boldog kapcsolatban él párjával, Balázzsal (Karalyos Gábor). Csakhogy egy napon Eriket elüti egy autó és agyrázkódást szenved. Az autót történetesen pont egy fiatal orvos, Linda (Tompos Kátya) vezette, aki kezelésbe is veszi Eriket. Csakhogy a baleset hatására a férfi azt veszi észre magán, hogy elkezd vonzódni a csinos doktornőhöz. Az újdonsült szerelmi háromszög pedig mindenki számára sok bonyodalomhoz vezet.

 

Orosz Dénes: Coming Out

Mészáros Márta 1968-as filmje, a Holdudvar szombaton este ragyog fel a tévéképernyőn, amelyben a megözvegyült Balassané (Törőcsik Mari) viszontagságainak történetét ismerhetjük meg. Később Herczeg Attila Megdönteni Hajnal Tímeát című vígjátékában a celebélettől megfáradt fotómodell (Osvárt Andrea) összejön régi osztálytársával, Danival (Simon Kornél), ám a pásztorórát titokban levideózza a nyerészkedő pornóproducer, Bögöcs (Szabó Simon), aki a felvétellel megzsarolja a srácot. Vasárnap délután egy klasszikus szerelmi komédiát láthatunk Latabár Kálmán főszereplésével. Az Egy szoknya, egy nadrág központi figurája, Sóvári, a színész (Latabár) spanyol grófnőnek öltözve próbálja meg elhódítani szerelmét, Ibolyát (Csikós Rózsi) vetélytársától, egy hétszilvafás nemestől.

Mészáros Márta: Holdudvar

November 14. kedd

02:20 /Csak szex és más semmi/ RTL Gold
14:10 /Pisztácia/ M3
20:00 /Liza, a rókatündér/ Film Cafe

November 15. szerda

02:15 /Pánik/ TV2
23:20 /Gyerekgyilkosságok/ Duna

November 16. csütörtök

01:50 /Defekt/ M5

November 17. péntek

10:00 /Előre!/ Film Cafe
21:00 /Coming out/ Cool TV
21:15 /Mária-nap/ M5

November 18. szombat

20:05 /Holdudvar/ M3
22:25 /Megdönteni Hajnal Tímeát/ RTL Klub

November 19. vasárnap

15:35 /Egy szoknya, egy nadrág/ Duna

Borítókép: Előre!