A rendező, Herendi Gábor élete legnagyobb munkájának tartja a filmet. A 72 napos forgatás alatt folyamatosan százhúsz-százötven fős stáb dolgozott, de akadt olyan jelenet is, ami miatt egyszerre hatszáz ember tartózkodott a felvétel helyszínén. Az impozáns látvány mellett az egyedi hangulat megteremtésére törekedtek az alkotók, nemcsak a jelmezekkel és eredeti helyszínekkel, hanem a speciális effektekkel is. A Kincsem utómunkája  több mint  nyolc hónapot vett igénybe és jelenlegi is zajlik, hogy a korabeli Budapest, Bécs, Berlin és az egyedi akciójelentek még látványosabbak legyenek.

A film főbb szerepeiben Nagy Ervint, Petrik Andreát, Gáspár Tibort, Keresztes Tamást és Gyabronka Józsefet láthatjuk, de feltűnnek még mások mellett Kovács Lehel, Rátóti Zoltán, Balsai Móni, Makranczi Zalán, Scherer Péter vagy Papp János. A forgatókönyvet Herendi és Hegedűs Bálint (Liza, a rókatündér; Parkoló) közösen jegyzi, a film producerei Hutlassa Tamás (A miniszter félrelép; Kontroll; Hurok) és Herendi Gábor, zenéjét Hrutka Róbert szerzi.

A forgalmazó a filmről, dióhéjban:

„Blaskovich Ernő mindenét elvesztette a szabadságharc után. Céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodakanca. Ezzel a sors tálcán kínálja neki az elégtételt, hogy nemes küzdelemben győzze le ősi ellenségét, von Oettingen bárót. A versenypályákon elért siker nem elég méltó visszavágás: Ernő menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe, apja gyilkosának lányába.

Vajon mi a fontosabb, a szerelem vagy a bosszú?”

Fenti kérdésen 2017. március 16-ig van időnk gondolkodni - akkor úgyis megtudjuk, vajon melyiket választja Blaskovich. Mindaddig viszont érdemes pótolni vagy újraolvasni kapcsolódó anyagainkat, így korábbi forgatási riportunkat, miként a témába vágó interjúkat is: Hegedűs Bálint társ-forgatókönyvíróval és Hutlassa Tamás társproducerrel is elbeszélgettünk a forgatás különböző szakaszaiban.